Prijava

Vaša prijava

Noć knjige 2022.


Dragi naši korisnici,

bliži nam se jedanaesta Noć knjige, koja se organzira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Cilj ove manifestacije je skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.

Tema ovogodišnje manifestacije je pojam slobode odnosno knjiga kao prostor slobode uz slogan O lijepa, o draga, o slatka slobodo…”

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine sudjeluje u manifestaciji s bogatim i zanimljivim programom:

SREDIŠNJI ODJEL ZA ODRASLE, 22.4.2022., 18.00
KNJIŽEVNI SUSRET S INNOM MOORE

Ina Špiček, poznatija pod pseudonimom Inna Moore, autorica je brojnih ljubavnih romana koji osvajaju čitatelje u Hrvatskoj i regiji.

Otkrit će nam kako napisati ljubavni roman, gdje potražiti inspiraciju i ono najvažnije, kako pronaći put do srca čitatelja.

SREDIŠNJI ODJEL ZA ODRASLE, 22.4.2022., 20.00
KNJIŽEVNI SUSRET S TOMISLAVOM ŠOVAGOVIĆEM

Tomislav Šovagović poznato je ime našim čitateljima, a ovom prilikom saznat ćemo više o najnovijim naslovima – Kad narastem bit ću Dražen, Rudnik čvaraka 2 i Spremište Trešnjevka.

Pridružite nam se na književnom putovanju Hrvatskom i pripremite zanimljiva pitanja za našeg autora.

KNJIŽNICA GALŽENICA, 23.4-30.4.2022.
IZLOŽBA ,,KNJIGA KAO PROSTOR SLOBODE”

U Knjižnici Galženici bit će postavljena izložba pod nazivom “Knjiga kao prostor slobode” – izbor mudrih izreka o slobodi velikih mislilaca te izbor pjesama i ulomaka iz djela poznatih književnika uz dekorativne vizuale.

DJEČJI ODJEL, 25.04.2022., 14 sati – Park dr. Franje Tuđmana (u slučaju lošeg vremena program se premješta u prostor Dječjeg odjela)
GOSTOVANJE AUTORA: TOMO VEGA predstavlja slikovnicu LUKASOVA PLESNA PUSTOLOVINA

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica obilježit ćemo Noć knjige 25.04.2022. gostovanjem Tome Vege, dugogodišnjeg trenera akrobatskog rock᾽n᾽rolla i autora slikovnice Lukasova plesna pustolovina.

Slikovnica prati dječaka Lukasa u njegovoj plesno-sportskoj karijeri te je inspirirana istinitim događajima. Sama priča uči o ljepoti plesa, važnosti prijateljstva, ali i o toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

DJEČJI ODJEL, 25.04.2022., 18 sati (obavezna prijava na broj tel. 6260-689)
PSIHOEDUKATIVNA RADIONICA:

Psihoedukativnim predavanjem ”Učimo glumeći’‘ prikazat će se važnost dramskog odgoja u radu s djecom. Osnovni način provođenja dramskog odgoja je dramska igra koja je vrlo korisna i zanimljiva jer ono što djeca u igri nauče najlakše i najduže pamte. Nakon predavanja slijedi radionica na kojoj će sudionici upoznati dramske igre i tehnike koje im mogu biti korisne u radu s djecom.

Voditeljica radionice je Blaženka Mavrić Vadlja, prof. hrvatskog jezika i pedagogije, dipl. bibliotekar i dramski
voditelj.

Također možete pratiti i programe ostalih knjižnica i knjižara na službenoj stranici Noći knjige.