Prijava

Vaša prijava

REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJ PISMO: Pišem ti pismo… za mir u svijetu


Završio je 11. natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo. Natječaj je bio otvoren za sudjelovanje od 6. travnja do 2. svibnja 2022. povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja.

Pisma su ove godine odgovarala temi natječaja „Pišem ti pismo … za mir u svijetu“ i pristiglo je 36 pisama iz Hrvatske i susjednih zemalja (Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije). Pisma su konkurirala u tri kategorije: naj dječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih, a nagrađeno je po jedno pismo iz svake kategorije, uz jedno pohvaljeno pismo u kategoriji odraslih.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ema Berger, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Anja Kaltnecker i Anamarija Horvatinčić, odlučilo je o pobjednicima natječaja. Ovim putem prosudbeno povjerenstvo zahvaljuje svima koji su sudjelovali u natječaju, a posebne čestitke upućuje pobjedničkim pismima.

Nagrađena pisma će uskoro biti objavljena u online brošuri dostupnoj na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.

Kategorija naj dječje pismo:
zaporka: LOPTA 55555 – Gabrijel Andročec, Prelog

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:
zaporka: L.V.S. – Lola Vejzović Sremec, Zagreb

Kategorija naj pismo odraslih:
Zaporka: OLDBRDG – Domagoj Zelenika, Mostar

Posebna pohvala:
Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je također posebno pohvaliti pismo Snježane Habuš Rončević iz Zadra za izniman krasopis i njegovanje tradicije rukom pisanih pisama.