Prijava

Vaša prijava

269. MATIČIN ČETVRTAK: Predavanje “Uloga Matice hrvatske u Hrvatskom proljeću i represija prema njenim članovima nakon sloma pokreta”


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 269. Matičin četvrtak

26. svibnja 2022.god. u 19,30 sati
u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

Predavanje na temu:

ULOGA MATICE HRVATSKE U HRVATSKOM PROLJEĆU I REPRESIJA PREMA NJEZINIM ČLANOVIMA NAKON SLOMA POKRETA

održati  će

dr.sc.Josip  Mihaljević

znanstveni suradnik  na Hrvatskom institutu za povijest – Odjel suvremene povijesti

 

Josip Mihaljević,  titulu doktora povijesti stekao je 2015. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Primarno područje znanstvenog interesa mu je hrvatska povijest druge polovice 20. stoljeća. Od 2009. zaposlen je na Hrvatskom institutu za povijest i sudjeluje u radu više znanstvenih projekata. Od 2015. predaje  na  Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu  na  kojem  izvodi  kolegij Ideologija i praksa komunizma u povijesnoj perspektivi.

Autor je i voditelj emisije „Povijesne kontroverze” na Trećem programu Hrvatskoga radija za koju je 2019. nagrađen nagradom „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju povijesti.

Scenarist je dokumentarne serije Hrvatske radiotelevizije  Hrvatsko proljeće 1971. (2021.). Za knjigu “Komunizam i čovjek: odnos vlasti i pojedinca u Hrvatskoj od 1958. do 1972.” (Zagreb, 2016.) nagrađen je  Državnom nagradom za znanost.

Nedavno mu je objavljena i druga knjiga pod naslovom    Kako je operirala UDBA? Operacija „Paromlin“ i sudbina Vinka Markovića.

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!