Prijava

Vaša prijava

289. Matičin četvrtak: gostovanje NADE MIHOKOVIĆ-KUMRIĆ


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 289. Matičin četvrtak

28. rujna 2023. god. u 19,30 sati
u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

biti će predstavljena:

NADA MIHOKOVIĆ-KUMRIĆ, mag. pharm., spisateljica

(imaju li nešto zajedničko farmacija i književnost?)

o njezinu književnu opusu govoriti će

Božidar Prosenjak, prof., književni urednik i spisatelj

i sama autorica

 

Nada Mihoković-Kumrić (1951. Novigrad Podravski) je nakon završene gimnazije u Koprivnici diplomirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, a potom magistrirala pretkliničku eksperimentalnu farmakologiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Piše od rane mladosti, a objavljuje od 1984. god.  Uslijedile su nagrade za priče i igrokaze. Njena prva knjiga „Lastin rep“  je najbolji dječji roman u 1995. god., nagrađen nagradom „Mato Lovrak“.

Članica je Društva hrvatskih književnika.

Autorica je 19 knjiga – romana, zbirki priča za djecu i odrasle, osvrta i zapisa. Njene priče za djecu i mladež nalaze se  niz godina u osnovnoškolskim čitankama. Zastupljena je u više od dvadesetak zbornika i ljetopisa.

Od 1988. god. njene priče  za velike i male objavljuje Hrvatski radio 1. program, a  također i HRT 2007. i 2015. u okviru emisije „Pssst…priča“.

Na Hrvatskom radiju 3.program, od 2019. god. možete poslušati njene autobiografske zapise o pisanju. Autorica  će sljedeće godine  obilježiti četrdeset godina plodnog spisateljskog rada, u kojem je tijekom vremena napisala više stotina priča koje su objavljivane u tiskovinama.

O svemu tome će govoriti dugogodišnji urednik autoričinih izdanja, novinar, književni urednik i nagrađivani spisatelj, Božidar Prosenjak i sama autorica.

 

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!


Živjeti zdravo