Prijava

Vaša prijava

Nagovor na kratku priču


U završnici Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se književni susret Nagovor na kratku priču u srijedu, 15. studenog, u 19.00 sati u Središnjem odjelu, Zagrebačka 37.

Gosti će biti mladi i talentirani autori Marina Kuveždić i Luka Ostojić čiji su prvijenci zasjali na hrvatskoj književnoj sceni.

Luka Ostojić rođen je 1987. u Šibeniku, odrastao u Zagrebu. Sociolog i književni komparatist. Radio je kao novinar, urednik, filmski i književni kritičar, voditelj kulturnih programa i pedagog. Bio je glavni urednik portala za književnost Booksa.hr i izvršni urednik dvotjednika za kulturu Zarez. U izdanju Frakture upravo mu je objavljena zbirka kratkih priča Tišina u Osinjaku.

Marina Kuveždić rođena je 1985. godine u Vukovaru. Od 1991. godine živjela je u Zagrebu, gdje je 2009. godine završila studij anglistike i pedagogije na Filozofskom fakultetu. Živi u Velikoj Gorici te radi u Zagrebu. 

Do sada je desetak njezinih kratkih priča objavljeno u sklopu raznih književnih natječaja te je osvojila nekoliko nagrada. Njezina prva zbirka kratkih priča pod nazivom Put koji je odabrala objavljena je u izdanju Sandorfa 2022. godine.

Susret će moderirati književna promotorica i prevoditeljica Romana Perečinec.