Prijava

Vaša prijava

Četrti četrtek: “DISANJE KAO PREDUVJET KVALITETNOG ŽIVOTA KROZ OKULAR TAI CHI SUSTAVA VJEŽBANJA”


Gradska knjižnica Velika Gorica poziva vas na predavanje i radionicu Četrtog četrtka u četvrtak, 23. studenog 2023., u 18.00 sati pod nazivom “DISANJE KAO PREDUVJET KVALITETNOG ŽIVOTA KROZ OKULAR TAI CHI SUSTAVA VJEŽBANJA”.

Gost predavač: Antun Andreić, Tai Chi instruktor

Na 2. hrvatskom kongresu osteopata održanom u Opatiji 22.-23.9.2023. gospodin Antun Andreić održao je predavanje pod nazivom “Disanje kao preduvjet kvalitetnog života kroz okular Tai Chi sustava vježbanja prema dr. Paul Lam” koje je pripremio u suradnji s mag. fizioterapije Gordanom Vešligaj Kos.

Dr. Paul Lam, liječnik obiteljske medicine i učitelj Tai Chia u svom programu Tai Chi for Health razvio je nekoliko modela vježbanja od kojih su najpoznatiji Tai Chi za prevenciju padova, Tai Chi za dijabetes i Tai Chi za artritis. U sva tri programa velika pozornost poklanja se disanju kao sastavnom dijelu programa.

Na disanje možemo gledati kao na alat koji nam pomaže poboljšati rad respiratornog sustava u kojem je došlo do nekih zdravstvenih tegoba poput alergije, astme, problema sa spavanjem ili probavom. Ovome procesu također pridajemo značaj kao nečemu što utječe na zdravlje kralježnice, stabilnost trupa, angažmanu određenih mišića. U praktičnom dijelu predavanja Antun Andreić će nam pokazati kako pomoću određenih tehnika disanja utjecati na smirivanje svoga živčanog sustava ili njegovo buđenje.

Veselimo se vašemu dolasku!