Prijava

Vaša prijava

Harmonija boja


 

Treća izložba u ciklusu ameterskih likovnih stvaraoca koji su se javili na otvoren Poziv za izlaganje umjetničkih radova objevljen u lipnju bit će otvorena 1. veljače 2024. u izlogu Knjižnice Galženice.

Svoje likovno stvaralaštvo predstavit će Jasmine Kos Markulin slikama različitih tematika.

 Jasmine Kos Markulin rođ Brica, samouki je umjetnik – amater koji istražuje svijet boja i emocija kroz svoje slike. Izložba, nazvana “Harmonija Boja”, predstavlja njen dosadašnji put i istraživanje umetnosti, posebice slikarstva.

Rođena je 1972 u Zagrebu, Osnovnu školu završava u Velikoj Gorici, a srednju strukovnu školu u Zagrebu

Nakon rada u kino I video distribuciji,  “Studio Berberih” I “Continental film”, prelazi u obiteljski obrt, foto studio “Terra”  I foto studio “Laus” gdje je radila reportažne I art fotografije.

Međutim, život ju je opet odveo dalje, ta upisuje I završava prekvalifikaciju  za kuharicu, a 10 godina rada u ugostiteljstvo, od malih restorana do resorta “Waterman Svpetrvs hoteli” na otoku Braču ,gdje I u neku ruku završava moj radni vijek (radi bolesti).

Napokon, u potpunosti se posvećuje slikarstvu, aranžiranju  cvijeća I prostora, Decoupage tehnika, izrada unikatnih kuglica za bor I adventskih aranžmana, točkanje Mandala….

Ljubav prema umjetnosti usađena joj je od malih nogu, majka kozmetičarka, pok. otac akademski slikar pa otuda ljubav prema umjetnosti i apstrakciji.

Stvaralački proces joj je duboko inspiriran prirodom i ljudskim emocijama. Koristi kombinaciju ulja, akrila , uljanih pastela, mase za modeliranje, zlatne listovi, glitere, olove  kako bi stvoria bogatstvo boja i tekstura na platnu. Svaka slika je rezultat osobnih iskustava i promišljanja o životu, pretočenih u apstraktne forme.

Kroz “Harmoniju Boja”, Jasmine Kos Markulin želi podijeliti svoju ljubav prema umjetnosti i potaknuti promatrače da osjete dubinu boja i izraza. Njezin rad je poziv na introspekciju i razmišljanje o ljepoti koja se krije u jednostavnim trenucima života.

Portfolijo Slika:

Ples Anđela – akril na platnu 50X70 cm

Ova slika istražuje dinamiku boja i pokreta, inspirisana ritmom plesa Anđela čuvara

Brodolom duše – Akril na platnu, 50X70

Inspirirana životnim putevila I broodlomima koji uvjek sigurno stignu u luku mira

Portret Lava – Akril na platnu, 50×50 cm

Apstrakcija tišine, unutrašnjeg mira,  I snage, predstavljena kroz harmoniju boja.


Školsko Natjecanje iz povijesti