Prijava

Vaša prijava

264. MATIČIN ČETVRTAK


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 296. MATIČIN ČETVRTAK veljače 2024. god. u 19,30 u  Područnu knjižnicu Galženicu, Trg Stjepana Radića 5,  Velika Gorica. na kojem će biti  predstavljena zbirka poezije ISTINA, NE LAŽ pjesnikinje K R I S T I N E   S I L A J. U programu sudjeluju Dobrila  Zvonarek i Stevo Leskarac, a glazbena podrška je Filip Pintar

 Kristina Silaj rođena je 18. 6. 1972. u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost, filozofiju i bibliotekarstvo te magistrirala hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija radila je u novinarstvu u velikogoričkom Glasniku Turopolja i objavljivala u hrvatskim magazinima. Bila je zaposlena kao profesorica hrvatskog jezika u srednjim i osnovnim školama, surađivala kao profesorica na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu gdje je predavala dječju književnost, te je bila zaposlena u izdavačkim kućama Profil i Informator.

Dugi niz godina zaposlena je kao knjižničarka te ima radno iskustvo u narodnim knjižnicama, specijalnoj knjižnici službenih publikacija, a zadnjih trinaest godina stalno je zaposlena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu  na stručnim poslovima sadržajne obrade književnosti i religije. Objavljuje stručne članke iz područja knjižničarstva i književnosti. Objavljivala je pjesništvo i književnu kritiku u književnim časopisima kao što su Vijenac, Quorum, Libra, Zadarska smotra,  Književna rijeka, Marulić, te  dječje priče i poticaje za čitanje  za djecu u dječjim časopisima Smib, Zvrk i Radost kao i poticaje za čitanje svim uzrastima na blogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pjesme su joj objavljene u eteru Hrvatskog radija. Stručne tekstove iz knjižničarstva objavljuje u časopisima za knjižničarstvo (Vjesnik bibliotekara Hrvatske, Novi uvez)  te  u drugim časopisima s ovog znanstvenog područja. Ovo je njezina prva zbirka pjesama koja je nastajala  ponajviše u ranoj mladosti autorice i posvećena je svim osobama koje su posebno važne za njezin životni put te s kojima je i ona zajedno potpuno na strani dara života.

————————————————————————————————————————————————-