Prijava

Vaša prijava

U Gradskoj knjižnici održana Večer poezije i završnica Natječaja u pisanju poezije


Jučer je u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održana Večer poezije koja je okupila brojne zaljubljenike u poeziju. Na samom početku događanja, istaknuta je zahvalnost svima koji su sudjelovali u Natječaju u pisanju poezije, a posebno učenicima i profesorima Umjetničke škole Franje Lučića čije su izvedbe obogatile večer.

Natječaj je ove, druge godine, privukao izniman interes, s brojem prijava gotovo udvostručenim u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno je pristiglo 86 pjesama različitih tema i stilova, iz raznih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja. Pjesme su bile nadahnute prirodom, ljudima i prolaznošću života, pisane na raznim jezicima i dijalektima, pokazujući bogatstvo poetskog izražavanja.

“Presretne smo što je knjižnica bila ispunjena do zadnjeg mjesta osobama koje su sudjelovale u natječaju i gostima. Veseli nas što je ovo tek druga godina da ovo organiziramo, a već je tako velika zainteresiranost. Čestitamo svim dobitnicima, ali i žiriju koji nije imao lak zadatak odabrati najbolje.“, govore organizatori.

Na Večeri poezije su dodijeljene nagrade za prva tri mjesta, s knjigama koje je darovala Gradska knjižnica Velika Gorica te poklon paketima idealnim za ljubitelje književnosti. Pokrovitelji događaja, Obrt Pčelarstvo Antolčić, Monika Antolović i Aromarica, te Alar Flowers, koji je donirao prekrasan buket, upotpunili su poklon pakete.

Proglašeni su dobitnici: treće mjesto osvojio je Franko Stipković s pjesmom “Šetnja obalom”, drugo mjesto pripalo je Ankici Piculek s pjesmom “Hmiroče dreve”, dok je prvu nagradu osvojila Ljiljana Brković Zorčić s pjesmom “Ne znam protumačiti sve svoje pukotine…”.

Čestitke su upućene svim dobitnicima, nakon čega su sudionici natječaja i gosti bili pozvani da pročitaju svoja djela pred publikom. Posebnu zahvalu organizatora primili su gosti koji su pristigli iz Rijeke, Nove Gradiške, Vrbovca, Samobora, ali nimalo manju i gosti koji stižu iz Velike Gorice i naše predivne okolice.

Nakon službenog dijela, večer je nastavljena s čitanjem poezije, a svi zainteresirani su imali priliku podijeliti svoje stvaralaštvo s prisutnima. Atmosfera je bila opuštena i ispunjena ljubavlju prema riječima i poeziji.