Prijava

Vaša prijava

NAGOVOR NA POEZIJU


U srijedu, 8. svibnja 2024., održat će se književni susret Nagovor na poeziju koji će nas upoznati sa značajnim domaćim pjesnicima, Jelenom Miholjević i Josipom Čekoljem.

Glumica Jelena Miholjević poznata je kao vrsna interpretatorica poezije, ali ovaj put predstavit će nam svoju prvu zbirku pjesama ˝Taj glas˝. Pjesme u njoj nastajale su uglavnom nakon predstava, na razmeđi kazališnog i svakodnevnog svijeta, u vožnji tramvajem ili biciklom kroz Zagreb, u autobusu ili parku, a u njima nam se prikazuje u raznim svojim ulogama koje igra u životu, spremna prigrliti i tužno i veselo u njemu, uvijek s optimizmom.

Mladi pisac Josip Čekolj napisao je već dvije zbirke poezije i priprema treću, a napisao je i dvije knjige za djecu – slikovnicu ˝Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom˝ te kratak roman za mlade ˝Hahari na dnu mulja˝ s upečatljivim crvenim ilustracijama Dominika Vukovića. U zbirci ˝Junaci i zmajevi na zalasku˝ vodi nas u svoj svijet fantastike i bajke, dok u zbirci ˝Dječak pred žetvu˝, dijelom napisanoj na kajkavskom, nastavlja s motivima prirode i uvodi elemente folklora i narodnih vjerovanja. Za nju je dobio nagradu ˝Navrh jezika˝ i pohvalu na Goranu za mlade pjesnike.

Susret će moderirati književna promotorica i prevoditeljica Romana Perečinec.

Vidimo se u srijedu u 18 sati u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica.

😊