Prijava

Vaša prijava

Svatko je važan- promocija knjige


U četvrtak, 26. rujna 2024. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici Galženici, Trg Stjepana Radića 5 održat će se promocija knjige Svatko je važan autorice Marije Luter. Osim autorice na promociji će biti i urednik u izdavačkoj kući Despot infinitus d.o.o.

O knjizi

Književna djela koja slijede mogu vas odvesti daleko u maštu, a isto tako u bolju i ispunjeniju  stvarnost. Mogu vas potaknuti da više cijenite ljepotu u sebi i oko sebe, da činite dobro te tako postanete sretnije i ispunjenije osobe. Svaka osoba jedinstvena je, neponovljiva i u ovom svijetu ima ulogu koja je samo njoj dodijeljena. Kako bismo ostvarili svoje poslanje, važno je njegovati dijete u sebi. Neka vam ovaj maleni svijet riječi pomogne u tome.

Izvor: https://despot-infinitus.com/proizvod/svatko-je-vazan-igrokazi-pjesme-i-prica-za-djecu/

O autorici

Rođena je u Zagrebu, a živi i radi u Odri u Novom Zagrebu. Velik dio djetinjstva provela je u Plesu kod svoje bake, stoga Velika Gorica zauzima važno mjesto u njezinom životu.

Učiteljica je razredne nastave i magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti. Od malih nogu privlačila ju je umjetnost. Osim slikanjem, bavi se i pisanjem pjesama, priča i igrokaza za djecu. Nekoliko književnih radova izašlo joj je u dječjem časopisu Smib.

Talent za slikanje otkrila je moja učiteljica Likovne kulture i u 6. razredu OŠ osvojila sam 1. mjesto na županijskom likovnom natječaju Grada Zagreba.

Iako me učiteljica poticala da krenem u tom smjeru, životni putevi odveli su me na drugu stranu, no u svom učiteljskom pozivu uspjela sam spojiti ljubav prema poučavanju i sve vrste umjetnosti.

Budući da se poriv za slikanjem stalno vraćao, kasnije sam završila tečaj crtanja i slikanja. Tečaj mi je pomogao u usavršavanju likovnih tehnika, stjecanju bitnih osnova crtanja i slikanja i u stvaranju vlastitoga slikarskog stila.

Najviše me nadahnjuju motivi moga zavičaja Turopolje, grad Zagreb, more, portreti i mrtva priroda. Portrete crtam olovkom i ugljenom, a ostale motive slikam akrilom, pastelom i akvarelom.

Uživam i u slikanju apstraktnih slika, te istražujući kompozicije boja i oblika, uranjam u vlastiti emocionalni i duhovni svijet, koji otvara beskonačne mogućnosti stvaranja, razvija kreativnost i odmara duh u ovom užurbanom i stresnom načinu života.


Posjet Parku znanosti