Prijava

Vaša prijava

KNJIGE MJESECA


Najposuđivanije knjige za odrasle i za djecu.

Haruki Murakami: Ubojstvo komendatora – roman u dva dijela

Knjiga koja je najviše bila posuđivana tijekom siječnja 2021.

Epsko remek-djelo proslavljenoga japanskog prozaika. Tokijskog slikara napusti supruga i tridesetogodišnji se portretist nađe sam u planinskoj kući slavnog umjetnika Tomohika Amade. Na tavanu otkrije čudnovatu sliku i nehotice pokrene krug zagonetnih okolnosti. Da bi ga zatvorio, otiskuje se na putovanje koje uključuje tajnovito zvono, patuljasto utjelovljenje ideje, elegantna poslovnog čovjeka koji živi na suprotnom kraju doline, za svoju dob odveć zrelu tridesetogodišnjakinju, naciste i atentat u Beču u vrijeme Drugoga svjetskog rata, jamu u šumi iza slikareve kuće i podzemlje nastanjeno dvostrukim metaforama. Raskošna oda ljubavi i samoći, ratu i umjetnosti, počast Velikom Gatsbyju, “Ubojstvo Komendatora” briljantan je plod mašte jednog od najvećih pisaca današnjice.

Jeff Kinney: Gregov dnevnik – zimske radosti

Gregov dnevnik: Zimske radosti trinaesti je nastavak među djecom iznimno popularne serije knjiga o urnebesnim dogodovštinama Grega Heffleyja.

Kada se škola Grega Heffleyja zatvori zbog snijega, cijelo se susjedstvo pretvori u zimsku bojišnicu. Protivničke skupine ratuju za teritorij, podižu velike snježne tvrđave i vode epske bitke snježnim grudama. A svima su na nišanu Greg i njegov vjerni, najbolji prijatelj, Rowley Jefferson.

U toj borbi za goli život, Greg i Rowley pronalaze put kroz savezništva, izdajstva i zaraćene bande, usred općeg kaosa koji je zavladao susjedstvom. Kada se snijeg raščisti, hoće li Greg i Rowley iz svega izići kao junaci? Hoće li uopće izvući živu glavu i dočekati novi dan?

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera. Jeffa su u Time Magazineu proglasili jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Također je autor Poptropica.com, internetske stranice koju je navedeni časopis svrstao među 50 najboljih na svijetu. Djetinjstvo je proveo u Washingtonu, a 1995. godine preselio se u Novu Englesku. Živi na jugu Massachusettsa sa ženom i dvojicom sinova.

Preveo: Ozren Doležal