Prijava

Vaša prijava

OPĆINA KRAVARSKO ZAPOČELA JE  PROVEDBU PROJEKTA „ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE U OPĆINI KRAVARSKO“


U utorak, 30. siječnja 2024. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, Kodni broj: SF.3.4.11.01.0383 između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkim tijelima i Općine Kravarsko kao korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus, čime je započeo Projekt “Zaželi – prevencija institucionalizacije u Općini Kravarsko” SF.3.4.11.01.0383

Ukupna vrijednost projekta je 714.000,00 €, te je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u 100% iznosu. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus (85%) i iz Državnog proračuna RH (15%).

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 84 starijih osoba (osobe starije od 65 godina) i osoba s invaliditetom.

Projekt će se provoditi na području Općine Kravarsko i okolice u  ukupnom trajanju od 36 mjeseci, a od toga će se usluge potpore i podrške pružati kroz 34 mjeseca.

Temeljna aktivnost projekta je pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština što uključuje zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine, objavu i provođenje  javnog poziva za iskaz interesa, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikaciju i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom  koje zadovoljavaju kriterije te time spadaju u ciljanu skupinu biti će pozvane putem Javnog poziva za iskazivanje interesa da iskažu svoj interes za  uključivanje u projekt. Javni poziv biti će objavljen na mrežnoj stranici Općine Kravarsko, te će o objavi istog biti obavješteni putem objave na mrežnoj stranici Općine te putem letaka.

Kontakt za više informacija o projektu:

Općina Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, 10413 Kravarsko

www.kravarsko.hr

email: opcina@kravarsko.hr

Tel. 01 6237 022

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.