Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan Općine Kravarsko


U subotu 14. rujna 2024. godine obilježen je Dan Općine Kravarsko. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulima za Republiku Hrvatsku. Nakon blagoslova kipa Blažene Djevice Marije kod župnog dvora u Kravarskom i svete mise održana je smotra postrojbe DVD-a Kravarsko, a potom i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kravarsko u Domu kulture Kravarsko.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Kravarsko Mario Kolarec. Sa nekoliko riječ prisutnima se obratio i općinski načelnik Vlado Kolarec, te potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Na samome kraju svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja Općine Kravarsko. Tomi Medvedu, potpredsjedniku Vlade RH i ministru hrvatskih branitelja uručena je Povelja za Počasnog građanina Općine Kravarsko. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kravarsko dodijeljena je Nagrada Općine Kravarsko u obliku plakete, dok su Udruzi mladih Kravarsko, Josipu Popoviću, Mariji Đuretić i Krešimiru Kordiću dodijeljene zahvalnice za njihovo djelovanje na području općine.

Svečanu sjednicu svojim nastupima uveličali su članovi zbora Udruge umirovljenika Općine Kravarsko “Breški slavuji” i Kulturno umjetničko društvo “Kravarsko” sa dvije sekcije.