Prijava

Vaša prijava

ZATVORENA BIRALIŠTA Kreće prebrojavanje, tko je budući gradonačelnik?

[]

Točno u 19 sati zatvorena su birališta diljem zemlje. Prema zadnjoj izlaznosti u 16:30 sati, u Hrvatskoj je na birališta izašlo 35,54 posto birača, u Velikoj Gorici 30,70 posto.

Goričani, kojih je u popisu birača registrirano 55 556 glasovali su na 68 biračkih mjesta. Glasovali su za predsjednika i vijeće mjesnih odbora i Gradskih četvrti, čelnu osobu u Zagrebačkoj županiji, te liste za Županijsku skupštinu, baš kao i za liste za Gradsko vijeće te za gradonačelnika.

U Gorici su u utrci četiri kandidata:

Krešimir Ačkar (HDZ, MB365, HSU, HSLS Nezavisna lista Stjepana Kožića), Ivan Bekavac (Most), Ivo Jelušić (SDP, Glas, HSS) te Zvonimir Lovrić (Domovinski pokret).

Kandidati su još prijepodne obavili svoju građansku dužnost:

“Građanska dužnost obavljena”, napisao je na svom Facebooku Ačkar koji na biralište došao u pratnji supruge.

Kandidat MOST-a Ivan Bekavac ističe: “Bolje sutra počinje danas na biračkom mjestu. Demokracija je volja većine. Pozivam većinu iskoristiti biračko pravo i prihvatiti odgovornost i priliku izgraditi uvjete za bolje sutra. U suprotnom opet većina onih koji će ostati danas doma izabrati će nastavak zanemarivanja razvoja grada I potreba građana. Međutim i to je demokracija”, poručio je Bekavac. 

Kandidat Ivo Jelušić u nedjelju u jutarnjim satima obavio je glasanje u pratnji svoje supruge. Jelušić je nakon glasanja pozvao građane Velike Gorice da izađu na izbore, jer se danas odlučuje kako će Grad izgledati u naredne četiri godine, stoji u priopćenju.

Na birališta je izašao i kandidat Domovinskog pokreta, Zvonimir Lovrić koji je uoči izbora građanima, među ostalim, poručio:

“Odvažite se i budite hrabri. Zajedno s Domovinskim pokretom sposobni smo napraviti preokret i Goricu učiniti uistinu Velikom. Od srca hvala”, stoji na službenom FB profilu ovog gradonačelničkog kandidata.

Počinje prebrojavanje glasova

U Državno izborno povjerenstvo polako pristižu glasovi iz svih županija i gradova, prvi neslužbeni rezultati bit će poznati oko 22 sata. Kakvo je stanje na području našeg grada, pratite na našoj stranici Kronike Velike Gorice.

Objava ZATVORENA BIRALIŠTA Kreće prebrojavanje, tko je budući gradonačelnik? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.