Prijava

Vaša prijava

25-godišnjak oštetio tvrtku iz Vukovine i državu za više od milijun kuna

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Vukovine s bankovnog računa podigao oko milijun kuna. Sumnja se u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza ili carine. 25-godišnjak je ovime oštetio trgovačko društvo jer novac nije koristio u poslovne svrhe.

Gotovo u identičnom vremenskom periodu osumnjičeni je kao odgovorna osoba istog trgovačkog društva izdao ukupno 25 izlaznih računa s iskazanim i obračunatim porezom na dodanu vrijednost u iznosu od oko 365.370 kuna, iako je kao mali porezni obveznik bio oslobođen plaćanja poreza na dodanu vrijednost te nije imao pravo iskazivati porez pa je samim time oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1,4 milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv okrivljenog podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Objava 25-godišnjak oštetio tvrtku iz Vukovine i državu za više od milijun kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.