Prijava

Vaša prijava

KORONAVIRUS: Do danas cijepljena svaka treća osoba u Hrvatskoj

[]

Službeni podaci pokazuju kako je na današnji datum, 20. svibnja 2021. godine cijepljena svaka treća osoba u Hrvatskoj. Konkretno, do jučer je utrošeno 43.890 doza cjepiva čime je broj osoba cijepljen najmanje jednom dozom dosegao 1.109.161, dok je 341.008 osoba cijepljeno s dvije doze. Time je 27% ukupnog stanovništva odnosno 33% odraslog stanovništva cijepljeno najmanje jednom dozom.

Dobre vijesti prije turističke sezone

Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema Planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone.“, izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med za vladinu stranicu Koronavirus.hr.

Najviše cijepljenih osoba je u Zagrebu, njih 37%, a drugom dozom je najviše stanovnika cijepljeno u Sisačko-moslavačkoj županiji – 12% ukupnog, odnosno 14,4% odraslog stanovništva.

Objava KORONAVIRUS: Do danas cijepljena svaka treća osoba u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.