Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO Objavljeni konačni rezultati izbora članova Općinskog vijeća i načelnika

[]

Općinsko izborno povjerenstvo danas, 20. svibnja, objavilo je konačne rezultate izbora članova Općinskog vijeća Općine Pokupsko i općinskog načelnika. Općinski načelnik stupa na dužnost prvog radnog dana koji slijedi danu objave konačnih rezultata izbora. Općinskom načelniku mandat u predstavničkom tijelu miruje po sili zakona.

Konačni rezultati nalaze se OVDJE, a navode da je od ukupno 1790 birača glasovanju pristupilo njih 1310, odnosno 73,18%. Važećih listića bilo je 98,78%, a nevažećih 1,22% odnosno 16 listića.

Najveći broj glasova dobila je kandidacijska lista Hrvatske demokratske zajednice s nositeljem kandidacijske liste Božidarom Škrinjarićem s 720 glasova. Druga lista je kandidacijska lista grupe birača s nositeljicom liste Martinom Popović i 468 glasova. Treća je kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Božidarom Turkovićem koja je dobila 106 glasova.

Kandidacijska lista HDZ-a dobila je šest mjesta u Općinskom vijeću Općine, kandidacijska lista na čelu s Martinom Popovčić dobila je tri mjesta, a kandidacijska lista s nositeljem Božidarom Turkovićem nije dobila mjesta u Općinskom vijeću.

Prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća sazvat će se u roku od 30 dana od dana objave konačnih rezultata izbora.

Objava POKUPSKO Objavljeni konačni rezultati izbora članova Općinskog vijeća i načelnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.