Prijava

Vaša prijava

Upoznajte Brunu i Anu: Mladi par koji uz glazbenu karijeru gradi i zajednički dom

[]

Velika Gorica krije brojne glazbenike, a među njima su i mladi Bruno Banfić i Ana Rovišan koji su mnogima uljepšali svadbene svečanosti i večeri na terasama. Oboje stižu iz Velike Gorice i odmalena su se počeli baviti glazbom.

Bruno stiže iz glazbene obitelji, nekima je možda i poznat po tome što mu je teta Ivana Banfić, a sudjelovao je i na popularnom natjecanju Voice Hrvatska. Kako nam govori, prve igračke bile su mu plastične gitare i mikrofon. “Za osmi rođendan su mi baka i djed kupili prvu pravu gitaru te su mi djed i otac pokazivali prve akorde na istoj i tu je zapravo počela moja glazbena priča. Vrlo brzo sam krenuo na privatne sate kod svojeg prvog profesora gitare poznatog nagrađivanog Velikogoričkog gitarista Dražena Pavina koji me naučio osnove i predložio mi da upišem glazbenu školu.”, govori mi Bruno. Srećom poslušao je savjet profesora, završio smjer gitare i nakon toga se usavršavao kod našeg nagrađivanog blues gitariste Dražena Mišerića – Mungosa. 2015. godine je upisao školu pjevanja koju i danas povremeno posjeti kako bi ostao u formi, a završio je i tečaj pisanja i produciranja pjesama.

Glazba, tenis i vlastiti biznis

Ana se glazbom počela biti još s osam godina kada ju je baka upisala u Glazbenu Školu smjer klavir bez znanja roditelja. Kako govori, to je bila njihova prva mala tajna koja je trajala sve do prve uplatnice. “Bez obzira na tajnu roditelji su mi pružili punu podršku te sam nastavila svoje glazbeno obrazovanje i kasnije upisala školu pjevanja u Zagrebu i ozbiljnije se posvetila pjevanju i glazbi.”, govori. Osim glazbom i pjevanjem, nekoliko godina bavila se i tenisom, a prošle godine završila je preddiplomski studij Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu. Uz sve to, Ana je sada otvorila i svoj knjigovodstveni obrt AB team.

Zbog pandemije koronavirusa mnogi njihovi planovi za svirke su bili otkazani zbog čega su pozornicu zadnjih mjeseci zamijenili sa spavaćom sobom. Trenutno rade druge poslove, a dane krate radeći na projektu budućeg stana. Da, dobro ste pročitali, njihova kemija koja se osjeća na svakom glazbenom nastupu dolazi iz njihovog osobnog odnosa. 

Započeli priču u bendu Ritam ulice

Njihova zajednička priča počela je 2014. godine kada su počeli svirati i pjevati u bendu Ritam Ulice, a Bruno & Ana – Acoustic duo nastao je 2016. godine. “Ove godine u rujnu obilježavamo petu godišnjicu postojanja grupe i nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji kako bismo to mogli proslaviti kako treba uz dobru svirku i nama najdražu domaću Velikogoričku publiku punu prijatelja koja nas vjerno prati kroz ove godine na svakom nastupu u gradu.”, govore.

Na svirkama uglavnom izvode covere pjesama, ali privatno rade i na autorskom planu koji će jednog dana ugledati zeleno svijetlo i za širu publiku. Osim u Velikoj Gorici, nastupaju diljem cijele Hrvatske. “Teško je reći koji nam je bio najdraži nastup, pogotovo jer se nadamo da će ih biti još mnogo koje ćemo rado izdvojiti, ali trenutno bi svakako izdvojili nastupe sa Jacquesom houdekom, Jazz orkestrom OSRH.“, govore. Bruno se također vrlo radi prisjeti nastupa sa glazbenog showa The Voice i naravno nastupa u Areni Zagreb s tadašnjim mentorom Tonyjem Cetinskim.

Jako iščekujemo koncerte što svoje, što od domaćih i stranih glazbenika, pogotovo jer želimo proživjeti mladost kako treba i zato se nadamo da će ova situacija sa koronom završiti i da ćemo se moći vratiti na ono staro normalno.”, zaključuju.

Brunu i Anu možete zapratiti na njihovoj Facebook stranici te zajedno s nama držati fige da ih što prije čujemo na idućem nastupu.

Objava Upoznajte Brunu i Anu: Mladi par koji uz glazbenu karijeru gradi i zajednički dom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.