Prijava

Vaša prijava

UOČI VG FESTA Pogledajte ove eko instalacije u gradskom parku!

[]

Vrijedne ruke i pametne glave! Mališani velikogoričkih osnovnih škola i dječjih vrtića s tetama i učiteljicama za VG Fest pripremili su jednu posebnu izložbu. Riječ je o eko instalacijama, skulpturama izrađenim od- otpada! Ima tu plastike, papira, kartona, metala, starih boca i limenki, čepova, starih CD-a i drugih sitnica koje su im poslužile kao materijal od kojeg su napravili ove divne skulpture.

EKO Kutak na VG Festu!

Skulpture raspoređene po gradskom parku, po granama drveća i drvoredu na ulazu dio su ovogodišnjeg VG Festa koji, osim što je urbani ulični festival, zadnjih godina nosi i ekološki predznak. Tako su u subotu, organizirane brojne radionice koje za cilj imaju potaknuti ekološku svijest kod djece, mladih ali i odraslih, te pokazati alternativne načine zbrinjavanja otpada i njihove benefite. Radionice je organizirao Gradski odjel za zaštitu okoliša u suradnji s ekološkim udrugama, a na vama je da dođete i sudjelujete.

U 16 sati počinje Klimatski kolaž za koji je potrebna prijava OVDJE, a slijede botaničarska radionica, radionica o energetskim zadrugama, moći ćete sami izraditi svog „hvatača snova“ , sudjelovati na radionici o pravilnom odvajanju otpada ili radionici kaširanja. Evo što se nudi i vidimo se u subotu!

Objava UOČI VG FESTA Pogledajte ove eko instalacije u gradskom parku! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.