Prijava

Vaša prijava

Gorička policija: Pozivamo građane da dragovoljno predaju oružje!

[]

Kroz ovaj tjedan bile su dvije dragovoljne predaje oružja, no policija ističe kako je procedura ista nevezano je li osoba donijela oružje u PP ili su policijski službenici izašli na teren i preuzeli oružje – što svakako preporučuju kao sigurniju opciju.

Jedna se dragovoljna predaja dogodila 9. lipnja kada je u PP Velika Gorica pristupio muškarac donijevši 78 komada puškinog streljiva i jednu ručnu bombu koja u sebi nije imala punjenje, pa se vjerojatno iz tog razloga čovjek odlučio osobno predati navedeno.Konkretno, čovjek je tijekom čišćenja kuće pronašao te  predmete, te se pretpostavlja da je riječ o ostacima iz  Domovinskog rata.

Drruga se predaja dogodila dan kasnije, dojavom građana i pozivom na svoju adresu koji je također prilikom čišćenja kuće pronašao po jednu automatsku i poluautomatsku pušku te tri spremnika za automatsku pušku, ukupno 859 komada raznog puščanog streljiva različitih kalibara, po jedan topovski udar i punjenje za minobacačku minu.

– U svakoj sličnoj situaciji uputno je da građani prvo nazovu policiju kako bi došli policijski službenici, odnosno osposobljeni i ovlašteni pirotehničari iz PU zagrebačke te izuzeli oružje i streljivo na mjestu dojave. Svakako moramo pohvaliti građane u oba slučaja na činu- ističu iz goričke policije.

 

 

Objava Gorička policija: Pozivamo građane da dragovoljno predaju oružje! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.