Prijava

Vaša prijava

VG FEST Dan posvećen plesu: Plesni nastupi, ples na svili, predstavljanje slikovnice..

[]

Nedjelja na VG Festu obilježena je plesom. Od 10 sati nas čekaju razne sportske radionice, a u Parku dr. Franje Tuđmana čekat će vas i Traumatic arts ekipa koja će oslikavati lica te održavati radionice acro joge, plesa na svili i vitlanje konopa.

No, nedjelja je prvenstveno usmjerena na ples. Održat će se ‘Good vibration: dance edition’ koji uključuje plesni festival, nastupe plesnih grupa uz razne plesne stilove. Plesu će biti posvećena još jedna aktivnost – promocija slikovnice Lukasova plesna pustolovina velikogoričkog autora i plesača Tome Vege.

Ova slikovnica je prva i jedina hrvatska slikovnica potpuno posvećena plesu, tj. dječaku plesaču i predrasudama s kojima se morao nositi zbog svog izbora i ljubavi prema ovoj predivnoj aktivnosti. Slikovnica je inspirirana istinitim događajima, a ukazuje na sve ono s čime se susreću dječaci koji se odluče baviti plesom te je pisana s ciljem osvještavanja javnosti o činjenicama da ples nije samo „ženska priča“, da se ukaže na vršnjačko zlostavljanje dječaka plesača te da potakne svu djecu na bavljenje plesom.

Ovu prekrasnu i poučnu priču napisao je naš sugrađanin Tomo Vega, a ilustrirala je velikogorička umjetnica Mirna Savić. Po čemu je posebna i zašto je doživjela ogroman uspjeh možete saznati danas u 13.00 i 18.00 sati. Dođite sa svojom djecom i zavirite u svijet plesa na jedan drugačiji način. Kroz tekst i bogate ilustracije voditi će vas sam autor.

Objava VG FEST Dan posvećen plesu: Plesni nastupi, ples na svili, predstavljanje slikovnice.. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.