Prijava

Vaša prijava

TV PROGRAM Od SF-a i akcije, do ljubića i hororca

[]

Svima omiljeni dani u tjednu konačno su stigli! Iako se mnogi žale kako vikend prebrzo prođe, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti uz kokice i dobar film na TV-u. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove za večernju relaksaciju. Evo što nam TV program donosi ovog vikenda…

Subotnje filmske preporuke

Tango i Cash, DomaTV u 19.55 sati

Ako ste se ikada upitali kako bi izgledali Sylvester Stallone i Kurt Russell u zajedničkoj golišavoj sceni pod tušem, vašoj će znatiželji biti udovoljeno. Naime, akcijski buddy-buddy film iz osamdesetih “Tango i Cash” nudi najneobičnije zatvorske prizore sa spomenutim junacima, ali i mnogo, mnogo više. Ovaj podžanr akcijskog filma, u kojem su dva vrlo različita partnera osuđena na zajednički rad tijekom kojeg se zbližavaju, dobio je s filmom Andreja Konchalovskog vrijednog pripadnika!

 

Čovjek koji je ubio Don Quijotea, HRT3 u  21.44 sata

Priča se zbiva u današnjoj Španjolskoj. Junak filma je redatelj Toby koji u Manchi snima reklamu i tamo se nađe zarobljen u divljim iluzijama starog španjolskog proizvođača cipela koji vjeruje da je Don Quijote. U svojim komičnim avanturama, Toby je prisiljen suočiti se s tragičnim posljedicama filma koji je snimio u mladosti – filma koji je zauvijek promijenio nade i snove malog španjolskog sela. Može li Toby izmijeniti i povratiti svoju humanost? Može li Don Quijote preživjeti svoje ludilo i neizbježnu smrt? Ili će ljubav pobijediti sve?

Nesretan slučaj, NovaTV u 22.25 sati

Mike Fallon hladnokrvni je ubojica čiji metodični hitci zbunjuju policiju i oduševljavaju njegove klijente. Najbolji je u onome što radi, ali nakon što je njegova voljena osoba ubijena u londonskom podzemlju, Fallon je prisiljen prekinuti život koji je poznavao kako bi pronašao odgovorne i osvetio jedinu osobu koja mu je nešto značila.

Filmske preporuke za nedjelju

Brisač, DomaTV u 19.55 sati

Redatelju ovog sjajnog filma, Chucku Russellu (“Maska”), pošlo je za rukom izbjeći sve stereotipe te unijeti dah inventivnosti u ustaljene akcijske obračune. Vanessa L. Williams (“Zapleši sa mnom”), bivša Miss Sjedinjenih Država, odlično je odigrala svjedokinju koja nije, tipično za akcijske filmove, teška za suradnju s osobom koja je štiti. Ovaj detalj samo je jedan iz niza promjena koje je Russell unio u “Brisač”, a koje sigurno neće promaći iskusnijim ljubiteljima ovog zahtjevnog žanra.

Jezero straha 2, RTL2 u 20.15 sati

Nastavak zapaženog horora s kraja prethodnog stoljeća, “Jezero straha 2” je pokazalo kako još uvijek ima života i atrakcije u gotovo arhetipskoj priči o mutantskim životinjama koje se iz nekog razloga najviše vole hraniti čovječjim mesom. Redatelj David Flores ispravno je zaključio kako uz takvu priču nema ni potrebe niti prostora za složenije redateljske zahvate, pa je svoju pažnju fokusirao na prijeteću atmosferu i doista zastrašujuće scene krokodilskih napada.

Rat među nevjestama, DomaTV u 22.45 sati

Još kao djevojčice, Liv (Kate Hudson) i Emma (Anne Hathaway) sanjale su o svojim vjenčanjima i zajedno ih planirale do samih detalja. Nekada bi se djevojke bile spremne žrtvovati jedna za drugu, no danas će utjecajna odvjetnica Liv i učiteljica Emma učiniti sve kako bi dobile vlastito vjenčanje iz snova. U svakom slučaju, film će pred male ekrane najviše privući žensku populaciju, no to ne znači da muškarci ne bi trebali pogledati ovaj doista zabavan i duhovit film kako bi bolje razumjeli koliko ljepšem spolu znači veliki dan udaje.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do trilera i hororca, ali i nezaobilazne komedije s odličnim, mnogima omiljenim glumcima. Uživajte!

Objava TV PROGRAM Od SF-a i akcije, do ljubića i hororca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.