Prijava

Vaša prijava

ZAVRŠIO VG FEST Dva dana dobrih vibracija uz urbane ritmove i eko teme

[]

Zabava, sport, rekreacija, ples i pjesma, sunce i druženje, fina klopa i još bolja čaga! Sve je to objedinio ovogodišnji VG Fest, festival urbane kulture i kreativnog nereda koji je u dva dana ponudio mnoštvo sadržaja na otvorenom. Dominirale su zabavne kreativne i likovne radionice, ples na svili ili u ringu, hoola hoop, vježbaonice i rekreativni sadržaj goričkih udruga.

“Najveća vrijednost naše manifestacije prvenstveno je povezivanje i okupljanje brojnih gradskih udruga, kreativaca, obrazovnih i edukativnih institucija i ustanova, sportskih udruga, volontera… Svi oni stvaraju zajednički program koji je edukativan, zanimljiv, zabavan i sadržajan te okuplja obitelji, djecu, mlade i stvara pozitivan duh grada. Velika Gorica je sve to! Velika Gorica je i zabavna i urbana, kreativan i vesela, ona je grad svih nas i svatko od nas ima ovdje mjesto. To je duh koji njegujemo i promoviramo ovim festivalom”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Milada Mesarić.

Ekološki festival uz instalacije i radionice

VG Fest već treću godinu ponosno nosi oznaku eko festivala što su dokazale mnogobrojne ekološke radionice; od edukacija o pravilnom gospodarenju i razvrstavanju otpada do kreativnih radionica ponovnog iskorištavanja otpadnog materijala za igračke i ukrase, dijelilo se autohtono sjemenje, a klinci su mogli pod lupom promatrati biljni i životinjski sviet kroz radionicu malih biologa. Osim toga, festival su krasile i skulpture od otpadnog materijala, a obrazovne ustanove s područja grada napravile su deset strašila i 70 mobila koji su krasili središnji gradski park.

“Na tu smo suradnju izrazito ponosni jer se obrazovne ustanove uvijek odazovu na slične projekte. Osim toga, uspjeli smo održati tradiciju da VG Fest postane festival bez jednokratne plastike. Točili smo piće u višekratnoj plastici, a nakon festivala nije bilo smeća u parku”, ponosna je Meri Barišić iz gradskog Odjela za zaštitu okoliša, inače koordinatorica eko sadržaja na festivalu.

Vjeko i Eni, hip hop, break dance…

Popularni dvojac Vjeko Ključarić i Eni Jurišić, hrvatski „the voiceovci“ i favoriti popularne A strane HRT-a zatvorili su prvi dan festivala s više od dva sata festivalskog programa uz pop rock ritmove i autorske skladbe. Drugi je dan bio posvećen plesu, a obilježio ga je festival Good vibrations koji je okupio više od 500 plesača i plesačica koji su pokazali svoje umijeće u hip hopu, break danceu, jazz danceu, suvremenom plesu…


Na VG Festu ste mogli kupiti knjigu po cijeni od svega pet kuna, prirodnu kozmetiku, oslikati lice, isprobati adrenalinsko vozilo… Odlični dani, pravi ljetni, topli, sunčani, nakon dugo vremena u središnji su gradski park izmamili brojne građane kojima su ovakvi sadržaji i druženja, itekako nedostajali.

Objava ZAVRŠIO VG FEST Dva dana dobrih vibracija uz urbane ritmove i eko teme pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.