Prijava

Vaša prijava

MOST: “Nismo mogli dati podršku HDZ-ovom kandidatu, to bi bilo protiv želja naših birača”

[]

MOST je danas održao konferenciju za novinare kako bi obrazložili svoje glasanje prilikom odabira predsjednika i potpredsjednika Gradskog Vijeća. Podsjetimo, MOST je pri glasovanju za te pozicije ostao suzdržan. Smatrali su kako time ne bi podržali povjerenje svojih glasača te nisu mogli dati podršku Damiru Bekiću iz redova HDZ-a niti Zvonimiru Lovriću iz Domovinskog pokreta. Na konferenciji su sudjelovali Nikola Grmoja, Ivan Bekavac i Damir Slojšek.

Mi se nismo prodali. Oni koji su se prodali, dobro znaju zašto su to napravili i odgovarat će svojim biračima.“, započeo je Damir Slojšek, koordinator MOST-a za Veliku Goricu te prepustio riječ Nikoli Grmoji.

Uz zahvalu svim građanima koji su dali svoj glas MOST-u u Velikoj Gorici, napominje kako su oni ovdje da donesu promjene koje će i dalje zagovarati. “Ostali smo dosljedni onome što smo komunicirali u kampanji. Naš izbor je biti autentični kao što smo i do sad bili. U tom smislu dajem podršku svim našim velikogoričkim MOST-ovcima”, objašnjava Grmoja.

Ivan Bekavac govori kako su spremni sa svojim idejama i zamislima pomoći svojim sugrađanima. “Teatar iluzija s asfaltnom scenografijom su završili, vjerujem da tu tišinu možete i čuti. To nikako nije dobro, treba posjetiti građane na stvarnost koja je za neke previše teška.”, govori Bekavac te priča o tome kako u Velikoj Gorici nedostaje prometni stručnjak zbog ponavljajućih prometnih nesreća.

Kao drugu važnu stvar navodi zbrinjavanje otpada“Mi i dalje nemamo zakonitu odluku o gospodarenju otpadom, imamo zbrinjavanje koje nije u skladu s europskim normama. Gorica je na 17% recikliranja za razliku od Krka koji se približio 70%, mislim da smo daleko zaostali po tom pitanju.”, govori Bekavac te postavlja pitanje zašto građanima još nisu podnijeli izvješće o planu gospodarenja otpadom što su bili dužni učiniti prije tri mjeseca te poziva da se to pripremi do iduće Sjednice. Dodaje i da se tu nalazi još niz poteškoća poput zdravstvenih problema, pitanje pročistača o kojem se više ne priča te navodi da ne znaju u kojem smjeru gradonačelnik namjerava voditi grad. Za kraj zaključuje da očekuju odgovore te da će biti spremni na raspravu.

Objava MOST: “Nismo mogli dati podršku HDZ-ovom kandidatu, to bi bilo protiv želja naših birača” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.