Prijava

Vaša prijava

Plavci u pojačanom 24-satnom nadzoru ulovili čak 48 vozača u prebrzoj vožnji!

[]

Gorička policija provela je 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu usklađeno s akcijama ROADPOL-a za 2021 godinu.

Tako je na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena akcija „Pojačan i 24-satni nadzor alkohola i roga u cestovnom prometu“,  prilikom kojeg nije zatečen niijedan vozač pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je ukupno 52 ostalih ciljanih prekršaja, od čega je 48 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, zatim po dva prekršaja nekorištenja pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te tri prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 55 prometnih prekršaja.

Niti jedan vozač zadržan u posebnoj prostoriji PP Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohol), a nitko nije ni uhićen i doveden na nadležni Prekršajni sud. U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.

– Cilj  ovakvih akcija je da se kod vozača potaknu pozitivna ponašanja u prometu i smanjenji broj prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila – poručili su iz goričke policije.

Objava Plavci u pojačanom 24-satnom nadzoru ulovili čak 48 vozača u prebrzoj vožnji! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.