Prijava

Vaša prijava

Domovinski pokret odgovorio na optužbe MOST-a

[]

Prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić, kao predsjednik Domovinskog pokreta Velika Gorica poslao je priopćenje kao odgovor na optužbe MOST-a. Podsjetimo, MOST je u petak održao konferenciju za novinare na kojoj su izjavili kako nisu mogli dati podršku kandidatu s liste HDZ-a Bekiću za mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Priopćenje Domovinskog pokreta Velika Gorica prenosimo u potpunosti, kako navode, imali su potrebu reagirati na lažne optužbe kako bi javnost bila istinito informirana.

“Nakon što u Velikoj Gorici MOST napada Domovinski pokret, a u sklopu pokušaja pranja obraza pred svojim biračima, netko mora staviti karte na stol i reći istinu. MOST radi klasični spin: nakon pobune unutar članstva MOSTa zbog njihove “koalicije” sa Socijaldemokratskom partijom – optužuje koga drugoga nego Domovinski pokret. MOST zapravo muče ovakve objave, koje uporno želi sakriti – OBJAVA.

Da ljubav između MOSTA i SDPa u Velikoj Gorici nije slučajna govori i suradnja između Mire Bulja i Ranka Ostojića u Splitsko dalmatinskoj županiji gdje također srčano blate Domovinski pokret. To jasno pokazuje da MOST nikad nije bio stranka desnice, već je stranka bez ideologije koja mijenja zastave ovisno o tome kakvu korist ima od toga. Toga smo postali svjesni tijekom razgovora sa MOSTom o mogućoj predizbornoj koaliciji, koja iz očitih razloga nije realizirana.

Nakon izbora, a prije ustrojavanja Gradskog vijeća mi iz Domovinskog pokreta nismo nikoga zvali, ali smo odgovorili na sve pozive, pa tako i onaj iz MOSTa. Ideja Ivana Bekavca je bila ujediniti oporbu i to MOST/HSP/NHR, SDP/GLAS/HSS i Domovinski pokret u gradskom vijeću, te s 15 glasova njega (Bekavca) postaviti za predsjednika vijeća. Cilj ovakve nakaradne koalicije je bio onemogućiti ili usporiti rad gradonačelnika blokiranjem proračuna i pod cijenu rušenja Gradskog vijeća, što bi dovelo do političke krize i novih izbora za gradsko vijeće. To nismo htjeli dozvoliti jer je takvo postupanje sebično i destruktivno a grad time ne bi dobio nego izgubio.

Za Domovinski pokret odgovorna politika znači staloženi razgovor o programu, unutar određenog svjetonazorskog okvira, uvažavajući činjenice i poštivajući sve sudionike na političkoj pozornici. Domovinski pokret je u trenutnoj političkoj situaciji gdje su Goričani natpolovičnom većinom izabrali HDZovog kandidata za gradonačelnika, dogovorio programsku suradnju s HDZ-om koja se temelji na 6-7 zajedničkih projekata. Ta suradnja nije sklopljeni brak niti koalicija, nego pokušaj pokretanja Gorice prema boljitku. Domovinski pokret neće bezuvjetno i pod svaku cijenu podržavati HDZ u svim njihovim prijedlozima već samo u sklopu našeg zajedničkog programa, te ćemo u slučaju kakvih loših poteza HDZa sigurno biti kritični i svojevrsni korektiv, jer nam je cilj provoditi politiku zdravog razuma za boljitak svih Goričana.

Osim toga, zbog ideoloških i načelnih razlika nismo se nikako mogli udružiti sa MOST i njihovim novim partnerima Socijaldemokratskom partijom.

Objava Domovinski pokret odgovorio na optužbe MOST-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.