Prijava

Vaša prijava

FOTO Otvorena je izložba ”Staklena misija” naše sugrađanke Violete Antunović

[]

U petak, 18. lipnja, otvorena je izložba ”Staklena misija” naše sugrađanke Violete Antunović. Izložbu je otvorio magistar Ante Živković Fošar.

O opusu

Različite tematike i stilske izvedbe na ovoj izložbi mogu se sagledavati kroz staklene tvorbe, radove na svili i cvjetne rapsodije na platnu. Autorica na reljefnim staklima (fuzija) oslikava sakralnu i mediteransku tematiku. Najčešće je to križ koji odiše mističnošću, te ribe i jedra – simboli Mediterana, kao i složene apstraktne kompozicije, čije semantičke odrednice prepoznajemo kao simbole suvremene umjetnosti.

U dojmljivom ciklusu nastalom na svili dominiraju pejzaž i cvijeće, dok slike na platnu u tehnici akrilika predstavljaju stilizirani krajolik gotovo reduciran do simbola, znaka, a ujedno i lirsku ljepotu transformiranu u duhovno.

O umjetnici

Violeta Antunović rođena je 1967. g. u Virovitici, u Velikoj Gorici živi od 1974. g. Samouka je, cijeli život joj je protkan crtanjem i slikanjem. Godinama slika na svili, papiru, platnu, izrađuje nakit, a posljednjih deset godina slika na reljefnim staklima. Savladala je tehniku izrade fuzije stakla, tako da je njen opus proširen na izradu predmeta od fuzije stakla, skulptura i staklenih slika. Članica je Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice na čijim zajedničkim izložbama redovno izlaže svoja djela. Ovo je autoričina treća samostalna izložba.

“Slikarski opus Violete Antunović zaslužuje našu pozornost, pažnju i podršku. Izložba će vas svakako duševno obogatiti i nadam se oplemeniti.” (Ante Živković-Fošar)

Razgledajte ju do 1. srpnja u Izložbenom prostoru POU Velika Gorica.

Objava FOTO Otvorena je izložba ”Staklena misija” naše sugrađanke Violete Antunović pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.