Prijava

Vaša prijava

Večeras počinje VG Brass, a od sutra se održava prezentacija instrumenata

[]

U Velikoj Gorici danas započinje VG Brass festival, dugogodišnja manifestacija koja okuplja vrhunske izvođače limene glazbe iz cijeloga svijeta.

Za otvorenje festivala zaduženi su Mađari, tromobnistički ansambl iz ‘SETREN’. Dokaz popularnosti SETREN-a je vidljiv po pozicioniranju njihovog YouTube kanala na 4. mjesto među kanalima koji promoviraju glazbu za trombon. Karakterizira ih virtuoznost i opseg koji se može opisati ekstremnim u svijetu trombona. Koncert je besplatan i počinje u 20 sati.

Radionice i prezentacije instrumenata

Osim odličnih koncerata koji nas čekaju za vikend, festival nudi i radionice te prezentacije instrumenata koje će se održati 25. i 26. lipnja. Izvođači VG brass festivala će učenicima i studentima glazbe na stručnim radionicama predstaviti svoje znanje, tehniku i iskustvo.

Radionice će se održavati u petak i subotu od 10 do 19:30 sati u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Održat će se radionica trube, trombona i tube.

Izložba i prezentacija instrumenata će također biti u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Ove godine ugošćuju proizvođače ACase, Brasseraj, Roberto Buttus, Buffer Crampon. “Izgraditi (osmisliti, dizajnirati i ostvariti) limeno puhačko glazbalo je zaista umjetnost i rijetki su majstori koji to umiju napraviti tako da se umjetnik osjeća dobro i da ima pouzdanje u svoj instrument.“, govore organizatori.

Izlagači instrumenata su A. R. Resonance, Bob Reeves, B. Rasseraj, Karl Breslmair, Roberto Buttus, Buffet Crampon, Thomas Vortruba (Wiener Trompete) te Yamaha.

Objava Večeras počinje VG Brass, a od sutra se održava prezentacija instrumenata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.