Prijava

Vaša prijava

Udruga Kupa-rijeka života: Cilj nam je dodatno osnažiti turistički potencijal rijeke Kupe!

[]

Danas je u Pokupskom održan redovni 13. sabor udruge Kupa-rijeka života. Prezentirali su rad u proteklom razdoblju, te predstavili planove i ciljeve za nadolazeće razdoblje, ali i projekte za koje su povukli sredstva iz EU fondova.

– Predstavili smo i mladež Pokupskog sa malom plesnom, pjevačkom i muzičkom točkom. Ugostili smo sve koji su povezani s Udrugom od izvora do utoka rijeke Kupe- kazao je Dario Sučec, predsjednik udruge Kupa – rijeka života.

Naime, udruga Kupa – rijeka života objedinjuje mnogo članova. Među njima su ključne sve jedinice lokalne samouprave s kojima razvijaju projekte vezane za Kupu i turizam.

– Kad smo prije 15-ak godina osnivali ovu Udrugu, ražmišljali smo kako i na koji način stvoriti brend koji bi nas mogao štititi od dominacije novih i specifičnih događanja na rijeci Kupi i to se obistinilo. Danas je Udruga korisna svakom ulagaču, ali i onima koji pišu projekte. Cilj nam je stvoriti razvijen turistički potencijal uz rijeku Kupu i na taj način privući investitore, ali i potaknuti domaće stanovništvo na obnavljanje starih kuća i ponudu istih kao destinaciju, što je već prepoznato u nekim regijama diljem domovine. Smatram da je sada vrijeme da dođemo i mi na red – kazao je načelnik Božidar Škrinjarić.

Prednosti toga su, kako ističe, čistoća i bistrina rijeke koje ju čine primamljivom što za kupače, to za ribolovce, lovce i sve one koji se ovdje dolaze odmoriti. Udruga u regionalnom smislu objedinjuje oko 600 tisuća ljudi. Planiraju kroz inicijativu dodatno osnažiti ovu Udrugu, što kroz komunikaciju s JLS i institucijama, ali i s predstavnicima iz BiH i Slovenije.

Posebnost 13. redovnog sabora je predstavljanje projekta ‘Pokupsko u srcu’, a voditeljica Zorica Šestak nam je otkrila kako su unatoč pandemiji i svim otegotnim okolnostima u proteklih godinu dana uspjeli provesti brojne aktivnosti.

– Kroz ovaj sabor željeli smo široj javnosti prezentirati ono što smo ostvarili. Želimo postići da se organizacije civilnog društva i dalje uključuju u naš projekt. Htjeli smo pokazati kako smo u protekloj godini unatoč pandemiji i nemogućnosti okupljanja većinu aktivnosti oddržavali online i smatram da možemo biti zadovoljni smo postignutim rezultatima. Postavili smo si velike ciljeve za budućnost, te želimo sve nadoknaditi s kamatama, te udrugu staviti na još ‘čvršće noge’ – istaknula je Zorica Šestak, voditeljica projekta ‘Pokupsko u srcu’.

Objava Udruga Kupa-rijeka života: Cilj nam je dodatno osnažiti turistički potencijal rijeke Kupe! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.