Prijava

Vaša prijava

Buševčani spremni za folklorijadu u Rusiji! Evo što će pokazati…

[]

Ivanje u Buševcu, tradicionalna manifestacija kojom Buševčani obilježavaju Dan mjesta i blagdan sveca zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja, ove godine nije izostala. Iako skromnije nego uvijek do sada, domaćini su se potrudili, sve su uredili, pripremili fine specijalitete, alii bogat folklorni program. A s obzirom na to da za koji mjesec Ogrankaši putuju na Svjetsku folklorijadu u Rusiju bila je ovo prilika za generalnu probu pred publikom, kojoj su predstavili koreografije s kojima će nastupiti. Buševčani će Rusima plesati i pjevati o Turopolju, Posavini, otplesat će Linđo i Draganić, ali i Podravinu koju su jučer i premijerno predstavili publici.

„Prošarali smo cijelu Hrvatsku da Rusiji pokažemo sve bogatstvo hrvatskog folklora. Nije bilo jednostavno raditi u ovim izvanrednim uvjetima, ali uspjeli smo okupiti složnu ekipu i spremni smo“, govori nam predsjednik OSS-a Buševec Nenad Rožić. Na najvećem svjetskom festivalu folklora bit će 50 zemalja, među njima i naši Buševčani.

A da je Buševec neobično i izvanredno selo potvrdio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je bodrio folkloraše iz publike. Otkrio je kako se o Buševcu govori i zna u sveučilišnim krugovima. „Buševec se uvijek naglašava kao mjesto nulte tolerancije na nasilje i kao primjer socijalne kohezije. Ponosan sam na to“, istaknuo je Ačkar te dodao kako je tome pridonijelo zajedništvo i sklad svih udruga u mjestu.

Da je društveni život žila kucavica ovog kraja, dodao je i zamjenik župana Ervin Kolarec koji je obećao i daljnju potporu županije u svim projektima. „Ovo je mjesto kulture, vatrogastva, sporta, tu složno djeluju i žene, umirovljenici, folkloraši…Mjesto je uvijek bogato koliko je bogat društveni život, a ovdje je društveni život itekako bogat“, pohvalio je Kolarec.

Jesu, svi su složni! Tome u prilog ide i informacija kako su uoči Ivanja svi zajednički radili. „Žene su uredile cvjetnjak, vatrogasci zalijevali travu, folkloraši pripremali scenu. Sve udruge su ovdje u sinergiji, nama je naš Buševec na prvom mjestu. Jedni druge nadopunjavamo i pomažemo“, zaključuje predsjednica Vijeća mjesnog odbora, Ivana Belošević.

Uz krijes i ples završilo je još jedno Ivanje, a Ogrankašima želimo puno sreće i sretan put u Rusiju!

Evo i Galerije, uživajte!

Objava Buševčani spremni za folklorijadu u Rusiji! Evo što će pokazati… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Šiljakovina preuzela vrh