Prijava

Vaša prijava

Grad dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja, evo o kojima se radi

[]

Gradonačelnik Grada Velike Gorice raspisao je Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2021./2022. Iznos stipendije je 500 kuna za deset mjeseci računajući od 1. rujna.

Prijave za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja zaprimat će se od 06. rujna do 30. rujna ove godine, a ukupno će se dodijeliti 30 stipendija za učenike prvih razreda u trogodišnjem programu obrazovanja.

Stipendije će se dodjeljivati za: alatničara, armirača, autoelektričara, autolakirera, autolimara, automehaničara, automehatroničara, bravara, CNC operatera, dimnjačare, elektroinstalatere, elektronomtere, elektorničar mehaničar, fasader, frizer, instalater grijanja i klimatizacije, keramičar, klesar, konobar, kozmetičar, krojač, krovopokrivač, kuhar, limar, mesar, monter suhe gradnje, pediker, pekar, plinoistalater, podopolagač, pomoćni kuhar i slastičar, slastičar, sloboslikar – ličilac, staklar, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju učenici koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

  • da su redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja
  • da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje 3 godine
  • da su državljani Republike Hrvatske

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac i donijeti tražene dokumente, a više od dokumentaciji i konačnim listama možete saznati na stranicama GRADA.

Objava Grad dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja, evo o kojima se radi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.