Prijava

Vaša prijava

Velikogorički robotičari osvojili drugo mjesto na svjetskom natjecanju!

[]

Na održanom online svjetskom natjecanju u robotici RoboCup Junior 2021 nastupali su i učenici iz Velike Gorice – Antonio, Dora i Ivan Dijanić te osvojili titulu viceprvaka svijeta!

Hrvatska ekipa čije su i oni bili član osvojila je drugo mjesto u kategoriji RES Rescue CUE Maze. Za ovaj rezultat zaslužna je ekipa MIOC CRO Team u sastavu: Antonio Dijanić, XV. Gimnazija Zagreb; Dora Dijanić, XV. Gimnazija Zagreb; Ivan Dijanić, OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica, uz mentora Željka Krnjajića.

Na natjecanju se ukupno natjecalo 148 timova iz 27 zemalja. Osim navedene ekipe hrvatski tim u kategoriji Soccer Lightweight Supertimova treći je u svijetu.

Velikogorički robotičari zaista nižu dobre uspjehe, a to pokazuju još od malih nogu. Podsjetimo, učenici Osnovne škole Velika Mlaka ove su godine sudjelovali na World Robot Olympiad ili svjetskoj robotičkoj olimpijadi na LEGO platformi. Školu su predstavljali Viktor Balenović, Ivan Borić, Angela Šunjerga i Tena Zujić iz 3.a uz potporu profesora Ivana Mudri. U borbi protiv klimatskih promjena sa svojim robotom osvojili su srebro! Njihov je tim MiniMlaka drugi u kategoriji od prvog do petog razreda osnovnih škola!

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice tehničke kulture nastavljamo impresivan niz uspjeha na elitnim svjetskim natjecanjima u robotici. Ovime se Hrvatska nosi ravnopravno sa zemljama koje znatno više ulažu u robotiku i edukaciju.

Objava Velikogorički robotičari osvojili drugo mjesto na svjetskom natjecanju! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dino Bošnjak srebrni na Prvenstvu Balkana