Prijava

Vaša prijava

KUD Dučec iz Mraclina na prijateljskom druženju i gostovanju u Krašiću

[]

Na poziv vlč. Ivana Vučaka, svećenika rodom iz Starog Čiča i prijatelja našega Mraclina, članovi KUD Dučeca gostovali su u Krašiću, u Župi Presvetog Trojstva, rodnoj župi blaženog Alojzija Stepinca. Tamo su prisustvovali svečanoj svetoj misi na kojoj je vokalna skupina uz tamburaše izvela nekoliko marijanskih pjesama. Na svečanoj misi je vlč. Stjepan Penić iz Krašića slavio 50 godina svog svećeništva.

Predsjednik Matija Kos pričao je o Mraclinu, predstavio Društvo te zahvalio na pozivu uz prigodne poklone. Nakon mise održan je kratki program Dučecove vokalne i folklorne skupine i tamburaša, a nakon kojeg su zaprimili sliku blaženog Alojzija Stepinca. Uslijedio je ugodni nedjeljni ručak i druženje s biskupom, župnikom, brojnim krašićkim župljanima i dobročiniteljima župe.

Na povratku članovi Dučeca prošli su kroz selo Pribić, rodno mjesto kardinala Franje Kuharića. – Toliku srdačnost i dobrodošlicu od župnika, župljana i svih prisutnih u Krašiću već dugo nismo osjetili. Sudjelovali smo na predivnoj svetoj misi, poslije se družili s župnicima i župljanima u dvorištu župe, uz pogled na divan krašićki kraj. Sklopljeni su kontakti s krašićkim Kulturno-umjetničkim društvom “Josip Torbar” koje smo pozvali u Mraclin. U posljednje gotovo dvije godine ovo je naše prvo gostovanje i prvi nastup izvan Mraclina. Ni sami nismo svjesni da je toliko vremena prošlo. Možda nije slučajno da to baš bio Krašić, možda je ovo znak da nama svima, ali i našem Društvu, kojeg čekaju veliki izazovi, dolaze neka bolja vremena. U tome će nam sigurno pomoći bl. Alojzije Stepinac – istaknuo je predsjednik Kos.

Iz Dučeca se još jednom zahvaljuju vlč. Ivanu Vučaku na pozivu i nadaju se da će se ovakvi lijepi susreti uskoro ponoviti.

Foto: Vesna Tafra, Župa Krašić, Matija Kos

Objava KUD Dučec iz Mraclina na prijateljskom druženju i gostovanju u Krašiću pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.