Prijava

Vaša prijava

Gradska četvrt Hrvatski velikani počela s radom, evo što su uveli kao novitet

[]

Prvu radnu sjednicu u novom sazivu održalo je Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani.
Vijeće je adresiralo velik broj pitanja od ključne važnosti za susjede svih naselja njegova djelokruga rada kao i smjernice suradnje sa gradskom upravom s obzirom na nadolazeći rebalans proračuna. Definirani su prijedlozi unaprjeđenja aktualnih i projekata u planu te određeni problemi od društvenog i komunalnoga značaja, poručuju iz Vijeća.

Apelirat će na nedostatke

Utvrđeni su nedostatci u postojećoj prometnoj infrastrukturi i radovima na aktualnim projektima unutar četvrti te istaknuta problematika cestovnih rješenja na rubnim dijelovima, a primarno u kontekstu ZET-ove garaže, Tomaševićeve i Svačićeve ulice.
Osim toga, dani su prijedlozi nužnoga proširenja sadržaja na zelenim površinama, a kao imperativ ističe se neposredna uključenost u svaki sadašnji i budući projekt na kojoj će vijeće inzistirati s obzirom na nedostatke utvrđene dosadašnjim načinom rada u kojemu, vijećnici smatraju, građani nisu imali priliku artikulirati svoje mišljenje.

Obuhvaćen je i dugogodišnji problem širenja neugodnih mirisa u Podložnici koji rezultira smanjenjem kvalitete života i u okolnim ulicama shodno čemu je dogovorena brza reakcija prema svim uključenim akterima. Žele ojačati i suradnju s udrugama, a dogovorene su i aktivnosti koje će povećati vidljivost i dostupnost pojedinih vijećnika kao i osigurati pristupačnost svim zapisnicima, dokumentima i računima.

Ubuduće Dan gradske četvrti, 8.listopada

Dogovoren je i dan Gradske četvrti koji, kažu, do sad nije postojao.

“S velikom pažnjom prema povijesnome naslijeđu i identitetu koju naša četvrt gaji, određeno je da 8. listopada, dan krunidbe kralja Dmitra Zvonimira za kralja Hrvatske i Dalmacije, bude dan Gradske četvrti Hrvatski velikani. Pokrenute su aktivnosti za njegovo adekvatno obilježavanje te se pozivaju svi zainteresirani građani i udruge da sa prijedlozima nadopune program kako bi u što većoj mjeri zajedno proslavili naš dan”, poručili su novoizabrani vijećnici.

Objava Gradska četvrt Hrvatski velikani počela s radom, evo što su uveli kao novitet pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.