Prijava

Vaša prijava

TV PROGRAM Od znanstvene fantastike do vesterna, trilera i akcije!

[]

Nikako da dočekamo subotu i nedjelju, a onda prolete u roku keks! No unatoč tome što nam vikendom nerijetko nedostaje još kojih 24 sata odmora nakon radnog tjedna, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti, što za rekreaciju, to za relaksaciju. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove koje nam ovog vikenda donosi TV program. Evo što smo za vas ovoga puta izdvojili…

Subotnje filmske preporuke

Wyatt Earp, RTL2 u 20.15 sati

Wyatt Earp je legenda Divljeg zapada, suprug, osvetnik, kradljivac i čovjek od zakona, rastrgan između svojih želja i obaveza prema obitelji, u dramatičnom i uzbudljivom trenutku američke povijesti.Film “Wyatt Earp” jedan je od brojnih filmova koji ekraniziraju jednu od najvećih legenda Divljega zapada, šerifa Wyatta Earpa, spomenimo samo “Moju dragu Klementinu” (1946), “Obračun kod O. K. Corrala” (1957) te “Tombstone” (1993).

Artisti i modeli, HRT3 u 22.00 sata

Rick Todd (Dean Martin) živi s prijateljem Eugeneom Fullstackom (Jerry Lewis), piscem dječjih priča. Rick se želi probiti u industriji stripova, ali problem je u tome što ne zna pisati. No Eugene ima bujnu maštu i opsjednut je stripovima te počne sanjariti o junaku Vincentu Strvinaru.

Čuvari galaksije, NovaTV u 23.40 sati

Na rubu svemira, američki pilot Peter Quill postat će metom lovaca na glave nakon što ukrade objekt kojeg želi i nemilosrdni zločinac Ronan. Nastao prema Marvelovom stripu film okuplja brojne superjunake, otpadnike kojima nema ništa draže od avanture i izazova koje ona donosi!

Nedjeljne filmske preporuke

Sakupljač kostiju, DomaTV u 19.55 sati

“Sakupljač kostiju” koristi poznatu situaciju nepokretnog istražitelja suočenog sa zločinom, koje se sjećamo još od Hitchcockova “Prozora u dvorište”. Australski redatelj, Phillip Noyce (“Svetac”, “Sliver”), uvjerljivo je dočarao turobnu atmosferu neprestane prijetnje, a pri tome je najviše pomogao uzoran snimateljski rad Deana Semlera (“Ples s vukovima” “XXX”).

Posljednji Mohikanac HRT2 u 23.08 sati

Michael Mann je snimio raskošno ostvarenje u kojem vrsno kombinira uzbuđenja i napetosti, scene bitaka s romantičnim trenucima, ne pretjerujući niti s jednim elementom. Uz njegovu režiju ističe se fotografija Dantea Spinottija te pogotovo izvrsne glumačke interpretacije cijele ekipe.

Igre gladi, RTL u 23.15 sati

Snimljen prema istoimenom bestselleru spisateljice Suzanne Collins, filmsku senzaciju Igre gladi nazivaju novim Sumrakom! Jedan od najvećih kino hitova 2012., nastao prema istoimenom romanu, akcijska je fantazija “Igre gladi” u kojoj se pojavljuje jedna od najvećih zvijezda današnjeg Hollywooda, Jennifer Lawrence. Jennifer Lawrence je fantastična u ulozi Katniss, društvo joj pravi Josh Hutcherson, u filmu koji je odnio nevjerojatne 33 nagrade i 42 nominacije na raznim festivalima.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a, akcije i vesterna do krimi trilera. Uživajte!

Objava TV PROGRAM Od znanstvene fantastike do vesterna, trilera i akcije! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.