Prijava

Vaša prijava

Covid potvrde bit će potrebne za šoping centre i druga mjesta, ali ne i za maloljetnike?

[]

Kako doznaje 24 sata, nova mjera vezana uz Covid potvrde bi po svemu sudeći mogla stupiti na snagu od jeseni kada se očekuje četvrti val, uzrokovan najviše širenjem delta varijante virusa, koja se prenosi oko 40 posto brže.

Ranije se govorilo o tome kako nova mjera predviđa Covid potvrde za ulazak u šoping centre, ali i na razna druga mjesta. No, kako neslužbeno doznaju, ta mjera ne bi trebala obuhvatiti i djecu, odnosno maloljetnike općenito. Sve je još u promišljanju no u mjeri nisu u pitanju samo šoping centri već i druge opcije. Ništa, međutim, još nije definitivno.

Stručnjaci strepe od delta varijante jer, jedna osoba s “originalnim” virusom iz Wuhana može zaraziti dvije i pol druge osobe, a s delta varijantom tri. U svakom sljedećem “krugu” zaraze razlika je sve veća. Znanstvenici su dosad zaključili kako postojeća cjepiva efikasno štite i od delta varijante.

Objava Covid potvrde bit će potrebne za šoping centre i druga mjesta, ali ne i za maloljetnike? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Nina Vuković dvostruka prvakinja Hrvatske