Prijava

Vaša prijava

MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL Boje folklora nad Turopoljem

[]

U Gorici traje Međunarodni festival folklora u organizaciji FA Turopolja. Iako zbog aktualne zdravstvene situacije nešto brojčano skromniji nego kako smo navikli, kvaliteta grupa i programa ne izostaje. Jučer su se u Parku Franje Tuđmana publici predstavile gostujuće grupe iz Srbije i Makedonije, kao i domaćini, a stiže i grupa iz Zaboka.

 

Neke su grupe zaustavile covid putovnice, no predsjednica FA Turopolja i glavna organizatorica Zlata Cundeković uvjerena je kako to neće umanjiti kvalitetu programa.

„Uvijek nastojimo biti vrhunski, bez obzira na sve i vjerujem da ćemo to dokazati i ove godine. Gostujuće grupe su odlične, čeka nas bogat i zanimljiv program“, kaže nam Cundeković kojoj je ovo već 20 godina u organizaciji i pripremi festivala. Na ovom međunarodnom festivalu u 20 godina nastupilo je 157 folklornih grupa iz 27 zemalja i 6 kontinenata.

„Velika Gorica je grad folklora u kojem više od 2000 volontera i entuzijasta promiču i čuvaju našu tradiciju, pokazujući i večeras svo njeno bogatstvo“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Krešimir Ačkar. Podršku i Zagrebačke županije obećao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

„FA Turopolje proputovalo je cijeli svijet i prezentiralo pjesmu i ples Hrvatske, Velike Gorice ali i Zagrebačke županije. Zaslužuje i uvijek će imati svu potporu u budućnosti“, dodao je Kolarec.

Današnji program također počinje u 20:30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana uz nastup domaćih i gostujućih grupa, a bit će dodijeljene i nagrade. Nagrade se dodjeljuju za koreografiju, pjesmu, kostimografiju i izvornost.

Objava MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL Boje folklora nad Turopoljem pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.