Prijava

Vaša prijava

NOVI UVJETI ZA TVRTKE Uvjet za potpore bit će 70% cijepljenih radnika

[]

Ove srijede je na pregovorima između predstavnika Vlade i socijalnih partnera predstavljena ideja o uvođenju dodatnog kriterija za potpore tvrtkama. Konkretno, tvrtke s više od 70 posto cijepljenih bi dobile potpore za sve zaposlene, a one s manjim postocima proporcionalno broju onih s Covid potvrdama.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je kako žele stimulirati one koji će biti najodgovorniji te smatra da se time dostiže povećanje brojna onih koji su zdravstveno i ekonomski zaštićeni.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić naglasio je kako će kako će se potpore za tvrtke nastaviti prema starom modelu te da je cilj postizanje kolektivnog imuniteta kako bi se zaštitilo zdravlje, ali i ekonomija.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske s predsjednikom Mladenom Novoselom ovaj prijedlog nisu prihvatili te smatraju da nije prihvatljiv. Boje se kako će ovo dodatno produbiti razdvajanja u društvu i međuljudske odnose gdje se će se morati identificirati tko se cijepio, a tko nije. Nesvrhovitost vidi i Vilim Ribić, predsjednik Matice Hrvatskih sindikata koji navodi kako se ove mjere odnose samo na 110 tisuća radnika, a nužno je obuhvatiti cijelu populaciju.

Zaključuje kako se čini da obvezno cijepljenje kao društvo nećemo moći izbjeći.

Objava NOVI UVJETI ZA TVRTKE Uvjet za potpore bit će 70% cijepljenih radnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.