Prijava

Vaša prijava

#StartupVG IT Akademija: Održana prezentacija za zanimanje ‘Poslovni analitičar’

[]

Jučer je održana prezentacija programa IT Akademije. Interesenti za edukaciju imali su prilike dobiti sve informacije, selekcijskom postupku te saznati više o zanimanju Poslovni analitičar kao i mogućnostima zaposlenja nakon završene edukacije.

Edukacija traje šest mjeseci, a obavlja se kombinacijom teoretske nastave u trajanju dva mjeseca i stručne prakse kod tvrtki mentora u trajanju četiri mjeseca.

– Ova Akademija zamišljena je tako da pomogne mladim ljudima s kompetencijama traženim na tržištu rada, za zanimanje koje je jako traženo, dobro plaćeno, a nije direktno IT zanimanje. Ovo je samo jedna u nizu edukacija koje ćemo mi kao Grad u sklopu Inkubatora provoditi. Odaziv je zasad velik, te se nadamo da će biti uspješna – kazao je Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Uvjeti su viša i visoka stručna sprema, kandidati moraju biti nezaposleni, ali i da posjeduju dobre komunikacijske vještine.

 

– Zasad imamo prijavljenih oko 60 kandidata, a cilj je da akademiju za ovo zanimanje pohađa maksimalno 15 kandidata kako bi se kvalitetno pripremili za ono što ih čeka. Edukacija je besplatna, potrebna je samo želja, volja i redovitost na nastavi – otkrio je.

Zanimanja za koja planiraju u budućnosti organizirati edukacije također će biti vezana za IT industriju, a budući da su izuzetno tražena – poput analitičara baze podataka za SAP/URP rješenja i slično.

Upitali smo jednu od potencijalnih kandidatkinja ovogodišnje akademije kako se odlučila na taj iskorak u karijeri.

– Tražim nove poslovne prilike i želim se iskušati u, za mene, novom području. Inače sam završila studij dizajna, IT me vuče zadnjh godinu dana, tako da bih rado ekspandirala znanja u tom području- otkrila je Lucija Matić.

Podsjećamo, Grad Velika Gorica u suradnji s renomiranim IT tvrtkama kroz projekt #StartupVG Inkubator pokreće #StartupVG IT Akademiju. Upisi prve generacije za IT zanimanje Poslovni analitičar započinju 20. srpnja.

 

 

Objava #StartupVG IT Akademija: Održana prezentacija za zanimanje ‘Poslovni analitičar’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.