Prijava

Vaša prijava

Danas se odigrava 8. kolo Malonogomentne lige Turopolja i Posavine u Novom Čiču

[]

Ove godine Malonogometna lige Turopolja i Posavine održava se u svom sedmom izdanju, a igra do sada rekordan broj ekipa – čak 16!

Voditelj MNL Zoran Smrekar ovom prigodom otkrio nam je ponešto o 8. kolu MNL Turopolja i Posavine koja se danas u organizaciji ekipe Jagodnog održava na igralištu u Novom Čiču.

– Ekipe su s područja Turopolja i Posavine, što obuhvaća donji dio Turopolja i Posavinu do Sisačko-moslavačke županije. Ljudi su se zbog lockdowna koji je sada iza nas jako zaželjeli društvenih aktivnosti tako da je posjećenost zaista velika. Do sad je najbolja ekipa iz Kuča. Oni su u zadnjih šest izdanja osvojili pet naslova. Prošle je godine bila ekipa Turopolja, ove godine su Kuče ostvarile maksimalan bodovni učinak, 21 bod u sedam pobjeda – istaknuo je Smrekar.

Budući da organizatori nisu mogli organizirati ovo kolo u svom selu Jagodnom zbog vremenskih uvjeta, odlučili su se da se osmo kolo odigra u Novom Čiču!

Misao vodilja kod osnivanja ove Lige je da se nogomet igra u onim mjestima koja nemaju svoj nogometni klub, a da s druge strane, ne budu zakinuta za nogometna okupljanja. Igrači su pretežito iz mjesta za koje igraju ili su rodbinski vezani za to mjesto.

– Još uvijek nismo u istom rangu s Breškom ligom, kod njih je to već prešlo na rang automatizma, točno znaju gdje, tko i kada igra, dok se mi još uvijek svake godine sastajemo i dogovaramo koliko nas i gdje bude. Međutim, ponegdje smo ih i preskočili, tako da sam sveukupno jako zadovoljan našom MNL – zaključio je Smrekar.

Objava Danas se odigrava 8. kolo Malonogomentne lige Turopolja i Posavine u Novom Čiču pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.