Prijava

Vaša prijava

Završena ovogodišnja ekoakcija uništavanja ambrozije sa javnih površina u Novom Čiču i okolici

[]

Završena je ovogodišnja ekoakcija uništavanja Ambrozije sa javnih površina u naselju Novo Čiče i okolici koju su vatrogasci DVD Novo Čiče u tri termina provodili čupanjem i spaljivanjem.
– Cilj ove ekoakcije je trajno suzbijanje alergena biljke ambrozija sa javnih površina u naselju Novo Čiče i okolici. Ovom aktivnošću uveliko pomažemo svojim sumještanima koji pate od alergena ambrozije tj. aktivnost im podiže kvalitetu života i smanjuje zdravstvene troškove prouzrokovane istim. Nadalje, uključivanjem mladih vatrogasaca u ekoakciju stvaraju se pozitivne navike mladih prema društvu i ekologiji kao i svijest mladih o važnosti prevencije protiv alergena u naselju gdje žive ljudi – ističu iz DVD-a Novo Čiče.
Inače, ovaj je projekt u potpori Ureda Zagrebačke županije putem javnog natječaja za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini.
– Zahvaljujemo Uredu Zagrebačke županije na potpori za svoje vatrogasce. Ekoakciju nastavljamo i naredne godine sve dok ne suzbijemo ambroziju u potpunosti – poručili su.

Objava Završena ovogodišnja ekoakcija uništavanja ambrozije sa javnih površina u Novom Čiču i okolici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.