Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija donirala 35 tisuća kuna i omogućila ljetovanje za tridesetero djece

[]

Nakon što su djeca Velike Gorice koja odsjedaju u domu Crvenog križa u Zagrebu provela tjedan na moru uz velikogorički Crveni križ, ljetovanje za djecu je omogućio i Crveni križ Zagrebačke županije te Zagrebačka županija.

Ovog puta radi se o djeci s područja Sisačko-moslavačke županije iz Dvora, Gline, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, i Siska koja su jučer otputovala na more.

Djeca će na moru boravit od 18. do 25. srpnja u odmaralištu Crvenog Križa Zaprešić u Selcu. Na inicijativu Društva Crvenog Križa Zagrebačke županije, Zagrebačka županija donirala 35.000,00 kuna i omogućila ljetovanje za tridesetero djece.

Pored sunca, kupanja i mora za djecu će tijekom boravka biti organizirane edukativne radionice i jednodnevni izleti na Krk.

Želja nam je bila omogućiti djeci s područja Sisačko-moslavačke županije koju je krajem 2020. godine pogodio veliki potres da u društvu svojih vršnjaka lakše prebrode stres izazvan potresom, pokazati da nisu zaboravljeni, omogućiti sklapanje novih prijateljstava, naučiti dijeliti iskustva u dobrim i lošim situacijama.“, objašnjavaju iz Crvenog križa.

 

Objava Zagrebačka županija donirala 35 tisuća kuna i omogućila ljetovanje za tridesetero djece pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.