Prijava

Vaša prijava

ZAŽELI U ORLIMA Socijalna uključenost žena u lokalnu zajednicu

[]

Nakon uspješno provedenog projekta Zaželi u općinama Kravarsko i Pokupsko i općina Orle postala je korisnik bespovratnih europskih sredstava namjenjenih uključivanje deset žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Kroz projekt je predviđeno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, a u sklopu projekta korisnicima se pružaju usluge pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, higijeni, socijalnoj integraciji, pružanje podrške kroz razgovor i druženje…

Ukupna vrijednost projekta, koji je počeo lani u listopadu, je 926.052,00 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

Konzultant na Projektu Ante Lovrić istaknuo je kako, uz skrb, projekt obuhvaća i edukacije, a koje sada slijede. Načelnik Općine Orle, Ervin Vujica, zahvalio je sudionicima i istaknuo kako je općina spremna za provedbu te kakoje riječ o važnom i vrijednom projektu.

Objava ZAŽELI U ORLIMA Socijalna uključenost žena u lokalnu zajednicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


KNJIGA TJEDNA Slavko Sobin: Šapice

Subota – izvješće o broju oboljelih do 10 h