Prijava

Vaša prijava

VIŠIĆ O AGLOMERACIJI Natječaj za pročistač nije stao!

[]

Jedna od gorućih tema današnje press konferencije bila je i ona o pročistaču te aglomeraciji, o kojoj je javnost podrobnije izvijestio direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić, naglasivši kako je zadoovoljan napretkom u dinamici izvođenja radova.

– Cjeline A1 i A2 su ispred roka po dinamici izvođenja, a cjelina A3 ide u korak s njima. Čitavi projekt iznosi oko pola milijarde kuna. Do sada je utrošeno oko 170 milijuna kuna, odnosno 34 % financijskih sredstava. Konačni rokovi za završetak radova, ne uključujući pročistač predviđeni su za studeni 2022. godine – istaknuo je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

Sanaciju troška asfaltiranja ulica preuzeo Grad

Višić je istaknuo kako je svjestan problematike dugog procesa izvođenja, a tu je i problem s prašinom i blatom, stoga je ovom prilikom još jednom zamolio građane za strpljenje.

– Prema ugovoru o dodjelu EU sredstva i kompletnom projektu gradnje kanalizacije izvođači nisu dužni asfaltirati prometnice u punom profilu nego samo rov u kojemu je izvedena kanalizacija. Zahvaljujem se Gradu kao partneru koji je uložio velike napore da se ulice saniraju nakon izvedenih radova, ali i građanima na strpljenju po tom pitanju– rekao je Višić.

Projektom je predviđeno asfaltiranje preko 80 kilometara prometnica, a evo što će se sve raditi u naredna dva mjeseca…

– Do kraja srpnja izvode se radovi u Velikoj i Maloj Kosnici, dok su u gradu radovi u sljedećim ulicama:  Nikole Tesle, Sisačka i Vukomerička ulica. Što se tiče asfaltiranja, u kolovozu su na redu Okuje, dio Mraclina, Trnje-Lekneno, Črnkovec, a u Velikoj Gorici ulica Alojzija Stepinca te u Velikoj Mlaci u drugom dijelu kolovoza Kramarićeva ulica. U rujnu su predviđena asfaltiranja velikogoričkih ulica: Svačićeva, Stjepana Držislava, Ratimirova ulica i Hrvatske Bratske Zajednice – otkrio je Krunoslav Višić.

Natječaj za gradnju pročistača otpadnih voda nije stao!

Direktor VG Vodoopskrbe ovom je prigodom reagirao na netočne informacije koje su se mogle čuti u javnosti proteklih dana, no ono što smo imali prilike čuti jest da je na natječajnu dokumentaciju stigla jedna žalba, ona tvrtke Elektrocentar Petek.

– Oni na to, kao poslovni subjekt imaju pravo. No želim istaknuti kako natječaj nije stao, on je u postupku! Jedino što se prolongira je otvaranje ponuda koje je bilo predviđeno za 1. rujna. Na odluci je Državne komisije koja će nam diktirati tempo do kada će se prolongirati otvaranje ponuda – kazao je.

Objava VIŠIĆ O AGLOMERACIJI Natječaj za pročistač nije stao! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.