Prijava

Vaša prijava

U planu povezivanje javnog prijevoza sa željeznicom, te povećanje vrtičkih kapaciteta

[]

Voditelj odsjeka za promet iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice Matija Majdak na današnjoj se tiskovnoj konferenciji osvrnuo na reorganizaciju javnog prijevoza na području grada. Govorilo se i o važnosti predškolskog odgoja te povećanokj potrebi za istim.

Ključ reorganizacije je povezivanje sa željeznicom

Kako smo već izvijestili, studiju je izradio Fakultet prometnih znanosti, a osnova reorganizacije gradskog i prigradskog prijevoza leži na povezivanju sa željeznicom.

– Namjeravamo uvesti neke nove linije za povezivanje sa željeznicom. Tako građanima omogućujemo alternativne pravce da mogu doći na brži i jeftiniji način do Zagreba. Naši građani koji će dolaziti na terminal u Velikoj Gorici neće više ovisiti samo o autobusnoj liniji za prijevoz do glavnog grada – kazao je Matija Majdak.

Povećan interes za upise u vrtiće

Kako su iz Grada primijetili povećanu potrebu upisa djece u vrtiće, te su u suradnji s vrtićima odlučili poradili na povećanju kapaciteta. Naime, proračunska stavka za predškolski odgoj povećana je za dodatnih 3 milijuna kuna.

– Veseli nas činjenica da ove godine otvaramo dva nova vrtića, jedan u Selnici Šćitarjevskoj i drugi u Lukavcu. Važno je da se u malim mjestima obavlja predškolski odgoj jer su to mjesta koja obogaćuju život tih naselja – zaključili su.

Objava U planu povezivanje javnog prijevoza sa željeznicom, te povećanje vrtičkih kapaciteta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.