Prijava

Vaša prijava

GOTOV VRTIĆ U SELNICI Prvo smjestiti svu djecu, a onda osigurati besplatne vrtiće

[]

Gotov je vrtić u Selnici koji do kraja godine otvara vrata malim stanovnicima. Prostor može primiti 50 mališana u tri odgojne skupine- jaslice, stariju i mješovitu skupinu, a područni je vrtić DV Lojtrica. Osim toga, ovdje su uređene i prostorije mjesnog odbora, a kompletna je investicija koštala 7,8 milijuna kuna, od čega je 4,6 milijuna osigurano iz EU fondova.

„Nastavljamo s demografskom politikom i proširenjem kapaciteta dječjih vrtića s obzirom na to da je Velika Gorica poželjan grad za život i doseljava sve više mladih obitelji s djecom“, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je sa suradnicima obišao vrtić, kojem još predstoji tehnički pregled.

Zadovoljna je i predsjednica Mjesnog odbora, Kristina Klarić koja ističe kako je ovo jedan od najvećih projekata u mjestu, a u sklopu vrtića bit će i prostor društvene namjene što će još više povezati stanovništvo Selnice Ščitarjevske. Slaže se i Mato Čorić, idejni začetnik i nekadašnji prethodnik na čelu Mjesnog odbora. „Ponosan sam da smo realizirali ovaj projekt koji je od velike važnosti. Sve više stanovnika živi u rubnim i ruralnim dijelovima grada i ta mjesta također zaslužuju svoje dječje vrtiće“, rekao je Čorić.

Evo koji su vrtići još u adaptaciji i izgradnji

Uz ovaj u adaptaciji je i područni vrtić Lojtrice u Lukavcu, u drugoj fazi izgradnje je područni vrtić Cicibana u Maloj Buni, a ostaje proširenje Koprivničke te izgradnje velikog vrtića u centru grada, u ulici Slavka Kolara.

„U ovoj fazi rješavamo kapacitete za upis sve naše djece u vrtić, a nakon toga, kako smo i obećali, do kraja mandata, cilj nam je da svi vrtići za našu djecu budu besplatni“, poručio je Ačkar.

 

Objava GOTOV VRTIĆ U SELNICI Prvo smjestiti svu djecu, a onda osigurati besplatne vrtiće pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.