Prijava

Vaša prijava

TZVG U srpnju 90 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani

[]

Turistička zajednica Grada Velike Gorice bilježi dobru posjećenost i noćenja u ovoj, s obzirom na prethodnu, izazovnu, turističku sezonu.

“Samo u srpnju 2021. godine ostvarili smo gotovo 90 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine. Dobra turistička sezona na našoj obali i nama je donijela bolju popunjenost smještajnih kapaciteta. Na razini ukupno svih sedam mjeseci 2021. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvarili smo 50 posto više noćenja, dok smo u odnosu na mjesec srpanj 2019. godine ove godine u srpnju ostvarili 30 posto manje noćenja”, stoji u priopćenju Turističke zajednice Velike Gorice.

Izazovna 2020. godina ipak je ostavila traga, pa je kumulativno za sedam mjeseci broj ostvarenih noćenja 54 posto manji.

Manifestacije pred nama…

Iz Turističke zajednice najavljuju kako u rujnu kreće novi ciklus interpretacijskih šetnji iz programa Kulturama, a u pripremi je i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27.rujna u suradnji sa Zavodom HAZU-a u Velikoj Gorici. Bogatim programom ovogodišnjih Dana europske baštine ulazimo u listopad koji je u Turopolju posebno zanimljiv zbog bogatstva boja i plodova, a tu već počinje jedna nova priča… Nezaobilazni Gastro Turopolja potrajat će od 11. do 17 listopada.

Objava TZVG U srpnju 90 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.