Prijava

Vaša prijava

Mladi u Pokupskom žele se uključiti u politiku: Osniva se Savjet mladih

[]

Općina Pokupsko razvija se u brojnim aspektima, a jedan od noviteta bit će i uključivanje mladih u lokalnu politiku putem stvaranja Savjeta mladih Općine Pokupsko.

Nikolina Šestak, jedna od mladih koja je bila dio organizacije sastanka govori da im je glavna želja da okupe što više mladih ljudi, da se druže i danas-sutra ostanu u političkom i društvenom životu Općine. “Želimo osnovati Savjet mladih Općine Pokupsko, neovisno tijelo koje bi sudjelovalo u kreiranju Proračuna, a razgovor je bio i o međustranačkim izborima te o organizaciji posebnog Kupskog plova mladeži.” Šestak vjeruje kako u mladima postoji velik potencijal, ali ih je potrebno bolje animirati i uključiti.

Na području Općine ima oko 400 mladih

Josip Mareković, potpredsjednik Općinskog vijeća u već drugom mandatu kao jedna od najmlađih osoba u tom dijelu lokalne politike, govori nam kako je povezan s mladeži Općine. “Predlažem aktivnosti, projekte koje vidim da su važne za njih, a koje kroz Proračun možemo ostvariti. Na području Općine ima oko 400 mladih u dobi od 15 do 30 godina. To je velik potencijal, ali i obaveza da ostvarujemo njihove ideje i zahtjeve.”

Navodi i kolika je važnost uključenosti mladih jer će netko morati naslijediti vodstvo Općine. “Na nama mladima je da nastavimo njihov put napravimo sve što je potrebno napraviti za stanovništvo i posebno mlade. Mi se trebamo truditi da realiziramo ideje jer kako sebi realiziramo budućnost, tako će nam u stvari biti.

Kako govori načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić, žele animirati mlade da se bave politikom i društvenim radom. “Potrebno je da u roku od četiri godine organiziramo jaku organizaciju mladeži koja bi odgovorno preuzela dužnosti i funkcije koje nam predstoje na izborima.”, govori Škrinjarić i navodi kako će inicijatori ideje sada širiti priču ostalim mladima.

 

Objava Mladi u Pokupskom žele se uključiti u politiku: Osniva se Savjet mladih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.