Prijava

Vaša prijava

Velik je broj alkoholiziranih vozača, policija stoga najavljuje novu akciju

[]

Na velikogoričkim cestama svakog vikenda svjedočimo povećanom broju vozača koji upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju. Unatoč posebnom nadzoru prometa, brojka onih koji nemaju problem s time da pijani sjednu za volan i dalje je velika.

To je jedan od razloga zašto će velikogorička policija kroz vikend pa do ponedjeljka 23.08. od 22 do 6 sati ujutro provoditi preventivno represivnu akciju „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“.

Policija objašnjava gdje će se akcija provoditi: “Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, s okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu.”

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj. ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja. Ne poštivanje tih propisa najveći su uzročnici prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama.

Objava Velik je broj alkoholiziranih vozača, policija stoga najavljuje novu akciju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.